Sokolové ze Sokolské župy Karlovarské si pro běžce připravili na koupališti Michal v Sokolově trasy v délce 6 400 metrů pro dospělé a 1 500 či 1 000 metrů pro děti. Sokolský běh republiky pak přilákal na startovní rošt téměř sto dvacet závodníků různých věkových kategorií.

Útvině horský vzduch vůbec nesvědčil. V bitvě s Perninkem, musela skousnout pětibrankovou porážku.
FOTOGALERIE: Kolová řádila ve Verušičkách, Pernink si pak smlsl na Útvině

„Jsme velice rádi, že po loňském ročníku, který ovlivnila pandemie koronaviru a který jsme museli posunout až na konec listopadu, navíc jen do formátu individuální výzvy, mohlo letos vše proběhnout dle našich představ,“ poukazuje spoluorganizátor Sokolského běhu republiky (SBR) v Sokolově Michal Mendel.

Stejně jako v Sokolově, tak i po celé zemi odstartoval hlavní závod ve stejný čas, a to ve 14 hodin. Vítězem závodu kolem koupaliště Michal se v mužské kategorii stal Jiří Šeratovský, mezi ženami zvítězila Alice Bělíčková.

Závod svou přítomností navíc ozdobily nablýskané kapoty vozidel a motocyklů z Českého klubu historických vozidel Karlovy Vary.

„Za podporu bychom chtěli velice poděkovat Karlovarskému kraji, městu Sokolov, koupališti Michal a Milošovi Škorpilovi, ambasadorovi našeho závodu,“ vzkazuje poděkování za podporu starosta a náčelník Sokolské župy Karlovarské Michal Mendel.