„Z mého pohledu mohu říci, že jsem spokojený. Celkově byla sezona nejlepší v historii klubu. Ano, trochu bolí sportovní srdíčko ze závěru, když jsme nevybojovali v extralize medaili, ale jak jsem řekl, celkově jsem spokojený,“ říká na úvod trenér Jiří Novák.

Sezona byla náročná i z pohledu cestování. Mužstvo se v Evropském poháru představilo v Estonsku, Finsku, Rusku a Francii. „Tým se s cestováním vyrovnal dobře, ale hypotetickou otázkou je, zda nám v závěru extraligy nechyběly síly. Na druhou stranu pokud chce klub být úspěšný, a to my chceme, tak musíme ve všech soutěžích hrát co nejdéle,“ přidal kouč.

Mužstvo, které odehrálo právě končící sezonu, ukázalo několik svých předností, ale našlo se i pár nedostatků. „Kádr ukázal svůj charakter. Pracoval na sto procent, šel za svým cílem a nebyl v něm nějaký rušivý element,“ pochvaloval si Novák a pokračoval: „Na druhou stranu jsme měli v krajních zónách dost malých hráčů, myslím tím vzrůstem. Tam jsme měli trochu slabinu v bloku, ale vše jsme se snažili nahradit pílí a maximálním nasazením.“
Sezona měla dva vrcholy. Jedním bylo play-off extraligy, druhým pak finále Národního poháru. „Medaile je úspěchem a její zisk v českém poháru byl potvrzením naší výkonnosti, kterou jsme v tu danou dobu měli. Play-off jsme rozehráli dobře. Čtvrtfinále jsme uhráli na pět utkání a potvrdili roli favorita. Semifinále jsme rozehráli také výborně, ale pak nás nahlodalo druhé domácí utkání, které jsme nezvládli. Tým se rval i v dalších zápasech, ale to se už projevovala zranění, která naše mužstvo svazovala,“ dodal ke skončené sezoně.

Black Canyon (bílý dres) své kvality ukázal již loni.
V sobotu dopoledne na dostihy i za šlechtou

Příprava na nový ročník bude zahájena na začátku srpna. „Je to ještě hodně daleko. Začneme hned pracovat s míčem, ale také budeme nabírat fyzičku. Jinak se budeme snažit doplnit kádr na postu univerzála. Zranění Michala Kriška nám ukázalo, že na to nemůže být sám. Takže chceme rozšířit kádr,“ dodal Novák.