Kadeti U 17 Oblastní přebor/ TJ Thermia Karlovy Vary - BK Sokolov 99:68 (29:19, 52:33, 79:42).

Trenér BK Sokolov Lukáš Šnobl se v tomto duelu musel obejít bez dvou hráčů základní pětky, kteří mu chyběli kvůli zraněním a nemoci především na útočné polovině. V utkání tak dostali více šancí mladí hráči, někteří hrající ještě za starší žáky, a ti tak sbírali cenné zkušenosti ve starší kategorii, když někteří jejich soupeři byli až o čtyři roky starší.

Sokolovští kadeti do utkání vstoupili sebevědomě, když ještě v šesté minutě první čtvrtiny vedli rozdílem jednoho koše 14:12.

Poté se ale začali domácí hráči prosazovat především pod košem hostů a někdy i po několikátém útočném doskoku navyšovali svůj bodový odstup.

Obranný doskok svěřenců trenéra Šnobla byl vlastně hlavním důvodem neúspěchu a porážky. I když třeba tři hráči odvedli na doskoku správnou práci, jeden nebo dva zbylí obránci svou nedůsledností nebo nepozorností nechali své soupeře doskočit a ti pak jednoduše zakončovali.

V útoku se pak vytratil pohyb bez míče a nevytvářely se pro sokolovské hráče jednoduché pozice k zakončení. Když už pak hráče přehráli v situaci jeden na jednoho, tak nebyli důslední v zakončení a svůj únik úspěšně nezakončili.

K tomu všemu na straně Thermie pak opět skvěle zahráli Nestor Boyko a „starší hráč" Jiří Rajzl, kteří zářili především na útočné polovině a společně zatížili konto Sokolovských sedmasedmdesáti body!

V poslední čtvrtině za jasného stavu pro domácí Sokolovští využili prostřídání domácí lavičky a dokázali poslední čtvrtinu vyhrát rozdílem šesti bodů a především v této části hry zaznamenat slušných šestadvacet bodů.

Je třeba se z chyb v tomto utkání poučit, zlepšit bojovnost a „hlad po míči" při doskocích pod oběma koši, což zdobilo po celé utkání domácí výběr. Kadeti touto porážkou načali odvetné zápasy základní části a zároveň sehráli poslední mistrovské utkání tohoto kalendářního roku. Nyní je v trénincích časový prostor pro individuální zlepšování a důkladně se připravit na další utkání po „vánoční pauze".

BK Sokolov: Matěj Štefka 14, Ondřej Sládek 10, Martin Petrikovič 10, David Sýkora 8, Patrik Bolvari 7, Roman Götzl 6, Roman Kinka 5, Michal Kohár 4, Daniel Svojanovský 4, Josef Král, Jan Kříž, Michal Zubanič.