Zdroj: Zdeněk Plachý

V letošním roce byla liga téměř z poloviny zastoupena závodníky ze zahraničí, kteří pak zamíchali pořadím v jednotlivých kolech, ale ne tolik v celkovém pořadí za čtyři kola ligy. Sokolovští závodníci přípravu v žádném případě nepodcenili, o tom ostatně hovoří jejich výsledky ve čtvrtém kole ligy.

Mladší žáci -33 kg. 1. Jan Mach, 2. Ondřej Hrabák, 3. Matěj Winter. Velmi početně obsazená kategorie, byla v naprosté režii nejmenších sokolovských zástupců, kteří předvedli obdivuhodné výkony.Závěrečné kolo mezinárodní ligy mládeže v kyokushin karate v SokolověZdroj: Kamikaze Sokolov

Mladší žákyně -35 kg. 1. Natálie Kirchnerová, 2. Karolína Ryšková. Obě domácí závodnice se do finále probojovaly přes zástupkyně z Polska a Ukrajiny, ve finále potom Natálka s obrovským fyzickým nasazením Karolínku porazila.

Starší žáci 40 kg. 1. Lukáš Černý, 2. Adam Sejkora. Oba výborní bojovníci, ale ve finále Adam Lukáše malinko podcenil, myslel, že vítězství je doma, a to se mu stalo osudným momentem, Lukáš v posledních sekundách zabodoval a bral zlato.

Mladší dorostenci 50 kg. 2. Vladimír Dlabal. Velmi technicky zdatný Vladimír ve finále nestačil na ruského závodníka Alexeje Bultajeva (hostuje v Praze), soupeř maximálně využil své výškové převahy a zaslouženě zvítězil.

Mladší dorostenci -55 kg. 2. Tadeáš Regeti. Tadeáš postoupil do finále přes polského závodníka, který jej velmi bolestivě zasahoval údery lokty do středu těla, a ve finále pak nestačil na svého soupeře z Hradce Králové. Tam bylo znát, že Tadeáš i přesto, že je velký bojovník, v předchozím zápase ztratil mnoho sil.

Mladší dorostenky +40 kg. 1. Markéta Martínková. Tato talentovaná a sympatická mladá závodnice s přehledem opanovala finále a s přehledem získala zlato.

Starší dorostenci 55 kg. 1. Jiří Žofčin jr., 2. Radek Ryška jr. Sokolovští závodníci Jiří a Radek se již mnohokráte potkali ve finále. Zatím však má Jiří Žofčin technický náskok, a tak si Radek odnáší stříbro, ale zasloužené. Ve velmi těžkém semifinále s hradeckým závodníkem, kdy si sáhl až na pokraj svých sil, předvedl, že sokolovské borce není radno podceňovat, a zaslouženě postoupil do finále.

Zdroj: Zdeněk Plachý

Junioři -65 kg. 1. Daniel Vydra. Daniel se utkal o zlato s Radkem Štádlerem z Plzně, který je velmi všestranný bojovník, je nositel mnoha zahraničních titulů a například 19. listopadu tohoto roku se pral v kleci na prestižním turnaji „Souboj titánů" v MMA. Byl to velmi tvrdý a zajímavý zápas po všech stránkách. V těsném závěru pak Dan perfektním kopem na hlavu soupeře porazil. Tento zápas svojí kvalitou divácky předčil i Danův letošní boj na světovém šampionátu v Budapešti, kde skončil stříbrný. Štádler pak za tento zápas obdržel cenu prezidenta České asociace kyokushin karate za „bojového ducha".

Junioři +70 kg. 1. Petr Beránek. Petr ve velmi pěkném zápase porazil svého soupeře na body a získal důležité zlato pro sebe i oddíl Kamikaze Sokolov.

Z tohoto kola ligy si odnášejí speciální ceny prezidenta České asociace sokolovští borci Adam Sejkora (za Best k.o.) a Jiří Žofčin jr. (za Best technic).

Otevřené mistrovství České republiky měl již po několik let organizačně na starosti oddíl Kamikaze Sokolov, který pod vedením ředitele soutěže Františka Slámy, Petra Sejkory, Pavla Stingla, Radka Ryšky a dalších členů oddílu tento turnaj bezchybným způsobem připravil, a za všechny účastníky jim patří velké poděkování.

Svěřenci oddílu Kamikaze dali svým trenérům, těmito výkony krásné dárky pod stromeček, ale také sobě, svým rodičům a všem fanouškům tohoto nejtvrdšího karate na světě. Je třeba jim za to poděkovat a poděkovat také městu Sokolov, karlovarskému krajskému úřadu, všem rodičům, školám i fanouškům, kteří tento sport podporují, a zároveň si popřát hezké vánoční svátky a co nejúspěšnější rok 2017, plný pohody, zdraví a štěstí!