Ta totiž musela narychlo pozměnit hrací systém a nově se odehrály dva turnaje. Do těch z pozice vítěze základní části UNIQA extraligy vstupovalo za přísných opatření, která během turnajů panovala, Karlovarsko.

První díl prestižní Ligy mistrů odehráli volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko v italském Trentinu. Na konto si připsali tři shodné porážky, a to 1:3 na sety, když nejdříve nestačili na německý VfB Friedrichshafen, poté italské Trentino Itas a první turnaj posléze zakončili porážkou s ruským Novosibirskem.

Karlovarsko zvládlo náročnou semifinálovou sérii UNIQA extraligy, když nad týmem pražských Lvů slavilo výhru 3:1 na sety, a tím dosáhlo na rozhodující třetí bod, který ho poslal do finále.
Hotovo. Karlovarsko je ve finále extraligy, tam narazí na Jihostroj

„Samozřejmě na jednu stranu jsme chtěli vyhrát nějaký bod, nějaký zápas, nepovedlo se to. To vystoupení bylo mnohem sympatičtější než před dvěma lety,“ našel pozitiva na prvním turnaji karlovarský trenér Jiří Novák.

Podstatně lépe pak dopadli Varáci na druhém turnaji Ligy mistrů, který se odehrál v německém Friedrichshafenu.

„Naše cíle jsou samozřejmě postupné. My jsme chtěli uhrát nějaký set, bod, vítězství. Set se nám povedlo již nějaký uhrát, takže půjdeme s cílem uhrát bod a půjdeme si i za prvním vítězstvím, což by byl velký úspěch,“ hlásil před druhým podnikem Ligy mistrů trenér Karlových Varů.

Povedlo se.

Karlovarsko uspělo již při cestě do dějiště druhého turnaje, když Friedrichshafen musel odstoupit z turnaje kvůli pozitivním testům na covid-19, a všechna jeho utkání byla kontumována, takže historická výhra dostala hořkou pachuť. Posléze Karlovarsko nestačilo na Trentino, kterému podlehlo 1:3, a posléze si připsalo oficiální první bod, když prohrálo 2:3 na sety s ruským Novosibirskem.

V celkovém hodnocení skupiny E obsadily Karlovy Vary sice poslední příčku se čtyřbodovým ziskem, ale při druhé účasti v Lize mistrů značně vylepšily svou bilanci.