1. utkání/ TJ Jiskra Aš – BK Sokolov 56:80 (14:14, 29:34, 45:57).

Samotný úvod sobotního večerního utkání byl na ašské palubovce z obou stran velice rozpačitý a plný nevynucených chyb. „Také se oba týmy velice trápily střelecky, což nemohlo ani jednu ze stran herně uspokojovat,“ poznamenal trenér hostí Lukáš Šnobl.

Více znepokojení z této situace samozřejmě byli sokolovští muži, kteří měli v plánu rozhodnout zápas v samotném začátku. „K trápení na útočné polovině se pak přidala nekoncentrovanost na polovině obranné, a to především na doskoku,“ poukázal dále sokolovský kouč.
Domácí se tak nečekaně drželi s hosty na dostřel až do poslední čtvrtiny. V té už se ale prokázala především lepší fyzická připravenost sokolovských hráčů, ke které se přidala i zlepšená útočná potence. To mělo za následek poklidné navýšení skóre až na konečných čtyřiadvacet bodů. „Dávalo nám to do nedělní odvety dostatek klidu,“ řekl Lukáš Šnobl.

Jeho svěřenci si v sobotu rovnoměrně rozdělili body, když nejúspěšnějším střelcem mužů BKS byl dvacetibodový Petr Fiala.
Sokolov: Petr Fiala 20, Josef Dicse 14, Jaroslav Polák 12, Milan Vážan 11, Rudolf Neudert 9, Jaroslav Smrčka 8, Martin Snopek 4, Jan Stariat 2, Petr Soural, Daniel Giecek, Jaroslav Králič, Lukáš Šnobl.

2. utkání/ BK Sokolov – TJ Jiskra Aš 75:63 (27:23, 43:38, 65:48).

Nedělní dopolední odvetné utkání v Sokolově mělo být pro domácí vzhledem k výši náskoku z předešlého utkání pouze banalitou. Ašští muži k utkání do sokolovské sportovní haly dorazili navíc pouze v šesti hráčích, což k vyšší motivaci domácích hráčů také nevedlo.

Utkání tak začalo velice vlažně z obou stran, když převažovaly útoky nad obranami. „Do důsledku řečeno, nebránilo se skoro vůbec,“ konstatuje Šnobl.

Obě strany se ale proti sobotnímu střeleckému trápení začaly prosazovat i z delší vzdálenosti, když například sokolovští muži hned v úvodní deseti-minutovce proměnili pět tříbodových střel. Bohužel celé utkání se neslo ve stejném duchu. „Hosté přijeli utkání jen z povinnosti dohrát, ale přesto hráli, co potřebovali, a na útočné polovině se jim celkem dařilo,“ viděl hrající sokolovský kouč.

Hráči BK Sokolov se nechali tempem duelu ukolíbat. „Přes všechny tyto zápory jsme ale byli i v nedělním utkání lepším týmem a s přehledem dokázali utkání dovést do vítězného konce,“ shrnuje Šnobl.

Domácí hráči se všichni alespoň na chvíli proběhli po palubovce a postupem si tak zpříjemnili nedělní slunné dopoledne. Bodově se nejvíce prosadil, stejně jako v sobotu, Petr Fiala, autor pětadvaceti bodů.

Ve dvojutkání s Aší Sokolovští tedy prokázali roli favorita, ale rozhodně nepředvedli své maximální výkony. Za čtrnáct dní muži BKS vyzvou ve finále play-off krajského přeboru první celek základní části – TJ Spartak Chodov. Vítěz tohoto dvojutkání pak bude mít právo účasti v kvalifikaci o druhou ligu. „Pokud ale zopakujeme výkony, které jsme podali o tomto víkendu proti Jiskře Aš, nemáme ve finále play-off proti silnému týmu Chodova nárok pomýšlet na úspěch,“ upozorňuje na závěr trenér BK Sokolov.

Sokolov: Petr Fiala 25, Jaroslav Polák 14, Jaroslav Smrčka 12, Milan Vážan 10, Josef Dicse 4, Petr Soural 6, Martin Snopek 2, Daniel Giecek 2, Jan Stariat, Lukáš Šnobl, Rudolf Neudert, Jaroslav Králič.