„Do Plzně jsme odjeli v kvalitní sestavě, ne však ale kompletní a nejsilnější. Spousty hráčů trápí drobná zranění či nemoci, což lehce narušilo nominaci na první duel,“ poznamenal trenér Sokolova Lukáš Šnobl. Ten ale rovněž nebyl k dispozici, a tak se koučingu ujal zraněný Jaroslav Smrčka a nevedl si vůbec špatně. Sokolovští od úvodu šli za svým cílem vyhrát a nechat všech jedenáct přítomných hráčů do sytosti zahrát.

„I když se v první polovině domácí drželi na dostřel, neustále jsme vedli a drželi otěže utkání ve svých rukách,“ přibližuje náhradní trenér.

Zásadní zlom nastal po změně stran, kdy muži BK Sokolov zlomili odpor domácích a jednoznačně rozhodli o vítězi sobotního večerního duelu.

Sokolovské áčko tak pohodlně střídalo a všichni přítomní se i střelecky zapsali. „První utkání jsme tak zvládli a ukázali, že i přes nekompletní sestavu máme i pro letošní sezónu jen ty nejvyšší cíle. K tomu ale ještě vede dlouhá cesta, přesto začátek sezóny začal na výbornou,“ mohl být spokojen hlavní kouč klubu Lukáš Šnobl.

Muži – Západočeská liga

TJ Slavoj Plzeň – BK Sokolov 58:91 (20:24, 34:46, 44:69).

Sestava a body Sokolova: Milan Vážan 21, Jaroslav Polák 17, Lukáš Krombholz 14, Petr Fiala 14, Martin Snopek 7, Vladimír Beránek 5, David Sýkora 4, Jan Stariat 3, Jaroslav Jirotka 2, Miloš Šťastný 2, Jaroslav Budín 2.

Ilustrační foto
Na Jindru „Šagyho“ Kubrychta nezapomněli ani tentokrát