To vše číhalo na překážkové dráze na účastníky „tréninku“ u jezera Boden u Habartova, kteří se vydávali na trať hezky v plné hasičské polní, tedy v kompletním zásahovém vybavení. „Je to příprava na oficiální soutěž, která se bude konat v červenci u krásenské rozhledny. Jednou z disciplín tam bude výběh na rozhlednu,“ prozrazuje hlavní organizátor akce Stanislav Švadlenka.

Bodenský trénink na TFABodenský trénink na TFAZdroj: Jan Šťastný

Ten si poprvé vyzkoušel podobný závod v Mnichově u Mariánských Lázní společně s Markem Berym a nevedli si vůbec špatně, Švadlenka skončil čtvrtý, Bery dokonce vyhrál. A TFA, tedy klání „Nejtvrdší hasič přežije“, jim zachutnalo, a tak připravili „napodobeninu“ pro další zájemce, tentokrát především ze skupiny Workout Habartov. „Nešlo ani tak o časy, spíš o vyzkoušení si dráhy,“ poznamenává Stanislav Švadlenka.

Na Bodenu se soutěžilo ve dvou kategoriích. V mladší vyhrál Sebík Domin před Natálkou Roslerovou, Josefem Košatou a Adamem Karolem. Ve starší potom dominoval Lumír Kačmařík, následován Dannym Karolem a Janem Škulkou. „Výkony musíme samozřejmě ještě zlepšit,“ dodal hlavní organizátor. Ten mohl být celkově s průběhem spokojen. „Akce vydařená, až tedy na to počasí, ale to si hasiči nevybírají,“ hlásí s úsměvem Stanislav Švadlenka.

Na závěr si nechal jeden vzkaz. „Zejména musím poděkovat Pavlu Němečkovi, který nám zapůjčil hasičské vybavení, helmu, dýchací přístroje, oblek. To je docela těžké sehnat, jinak se dají samozřejmě překážky improvizovat,“ uzavírá tréninkový závod TFA na habartovském Bodenu.

Bodenský trénink na TFABodenský trénink na TFAZdroj: Jan Šťastný