Nejvyšší a nejsledovanější republikovou soutěž Extraligu se bohužel v plné parádě „nahodit“ nepodařilo, pro letošek ji nahradí „Ligový pohár“.

Hrát se bude tradičním způsobem „každý s každým doma a venku“ a přihlásilo se do něj pět týmů. Favority, kteří se s vysokou pravděpodobností poperou o titul, i když jen neoficiální, jsou dva nejúspěšnější týmy posledních dvou dekád, MNK Modřice a náš SK Liapor Witte. Bez šance není ani loňský semifinalista Extraligy Vsetín a roli černých koní sehrají vítěz 1. ligy 2019 Sokol Holice a prvoligoví semifinalisté z Prostějova.

A-tým karlovarského Liaaporu do Ligového poháru vstoupí v sobotu 6. června v Holicích, svým fanouškům se v Doubí poprvé představí v sobotu 13. června v duelu se Vsetínem. Další domácí utkání pak jsou na programu 29. srpna s Modřicemi, 5. září s Holicemi a 19. září s Prostějovem.

Předehru prvního domácího duelu varského áčka v sobotu 13. června obstará rezerva SK Liapor Witte, která v 10.00 dopoledne nastoupí k utkání 1. kola Divize 3A, ve kterém přivítá tým Radomyšl.

Úctyhodných 176 atletů se představilo ve středu v Ostrově na Memoriálu Miroslava Kitzbergera v atletice.
Memoriál Miroslava Kitzbergera v Ostrově v režii chebských atletů

Soutěž, kterou bude rezerva SK Liapor v roce 2020 hrát, Divize 3, je v rozporu s tou trojkou v názvu vlastně druhou nejvyšší soutěží vypsanou Českým nohejbalovým svazem (pozn. red. neboť prvoligové týmy svou Divizi 2 bojkotovaly).

V dalších utkáních tak záložní tým Liaporu změří síly ještě s Dynamem České Budějovice a pražskou Solidaritou.

O týden dřív než extraligový A-tým Karlových Varů vstoupí do ligových bojů junioři SK Liapor Witte, kteří své první utkání v Divizi dorost A Ligového poháru odehrají již tuto neděli, tedy 31. května, na dvorcích AC Zruč-Senec. Doma v Doubí se poprvé představí v neděli 7. června, kdy v pravé poledne přivítají juniory benešovského Šacungu, další domácí utkání je pak čekají v neděli 28. června s Radomyšlí a v neděli 30. srpna s Baníkem Stříbro.

Vůbec prvním družstvem SK Liapor Witte, které letos odehrálo mistrovské utkání v oficiální soutěži, bylo ovšem družstvo C. To se hned první den po uvolnění karanténních opatření v pondělí 25. května střetlo v utkání 1. kola Krajského přeboru družstev mužů Karlovarského kraje se Slovanem a oslavilo první triumf, když na domácí antuce vyhrálo 5:0.

Ilustrační foto
Vjezd do lázeňského území pohlídají speciální sloupky