K odvetnému utkání semifinále Extraligy nohejbalu nastoupí zítra na antukovém hřišti ve svém areálu v Doubí.

Akcie karlovarských nohejbalistů si v tomto duelu stojí rozhodně velice dobře. Po nevydařené základní části soutěže, kde ze čtrnácti utkání vyhráli jen pět a skončili na 5. místě, v nadstavbové části extraligy dokázali, že jsou týmem, se kterým se musí počítat. Své kvality, zejména buldočí urputnost, obětavost a vytrvalost, předvedli naplno už ve čtvrtfinálových duelech s úřadujícími klubovými vicemistry. Kvalitní a vysoce favorizovaný tým Avie Čakovice porazili nejprve v Praze 3:5 a pak stejným poměrem i v odvetě v Doubí.

Neúspěch v prvním utkání semifinále s Modřicemi byl do jisté míry ovlivněný vnějšími okolnostmi. Duel byl kvůli nezpůsobilému hřišti v Modřicích přeložený do haly v Brně, a navíc se hrálo v netradičním dopoledním čase, kvůli čemuž museli Karlovarští do Brna cestovat už v pátek večer. I tak tahali až do poloviny utkání za delší konec provazu, a nebýt selhání v singlu, které posadilo domácí zpátky do sedla, odvezli by si výhru.

Ilustrační foto
Sokolov vyzve České Budějovice

„Nic z toho samozřejmě neznamená, že zítra tutově vyhrajeme, takoví srabi zas Modřice nejsou. Určitě něco nového vymyslí a bude jen na nás, jak se s tím popasujeme. Myslím, nebo lépe řečeno vím určitě, že nás čeká velký boj a diváky velký nohejbalový zážitek,“ slibuje manažer ligových družstev SK Liapor Witte František Veselý.

Kromě špičkového nohejbalu se mohou fanoušci zítra v Doubí těšit i na další tradiční atrakce. „Bude to každopádně poslední extraligové utkání v Karlových Varech v této sezoně, takže si to chceme všichni užít. Diváci se mohou těšit na tradiční soutěž v kopání prasátek a připravená je i bohatá tombola,“ zve diváky do ochozů Veselý a dodává: „Objednali jsme i hezké počasí, a kdyby přece jen nepřišlo, máme v záloze halu Slavie v Drahovicích.“

Jiří Linhart

Ilustrační foto
Karlovarsko je ve zbroji, dorazí Jihostroj