„Olympiáda je svátek, ve sportu asi nejvíc, co lze zažít. Určitě to nebylo jednoduché rozhodnutí, finanční i další škody budou obrovské. Po sportovní stránce mě to mrzí. Fakt jsem se těšil. Ladíte formu přesně na tenhle moment jednou za čtyři roky. Navíc léta letí. Ale! S odložením souhlasím. Zdraví je na prvním místě,“ vzkázal prostřednictvím facebooku cyklista Roman Kreuziger.

Měl startovat na třetí olympiádě, když předtím závodil pod pěti kruhy v Pekingu a v Londýně.

„Holt nemůže být všechno jen zalité sluníčkem. Zatneme zuby, přepereme epidemii a pak budeme moci zase žít a sportovat bez omezení. Snažím se to brát pozitivně. Na přípravu tak mám o rok víc a na Tokio se těším,“ vyhlásil 33letý jezdec profistáje NTT Pro Cycling z karantény v Plzni, do které nastoupil po návratu z etap Paříž – Nice.

Francouzský závod za sluncem byl pro profesionály nadlouho posledním. Následně totiž cyklistická unie UCI vzhledem k šířící se nákaze zrušila všechny závody ze svého kalendáře až do konce května. Zatím.

Nechtěné volno dovoluje Romanovi alespoň si víc užít rodiny. Manželky Michaely i dvou malých dcer.

Členové bronzového extraligového týmu – nahoře (zleva) : Bedřich Valenta, Jan Viktora, Michal Hubáček, Jiří Král, William Jones, Wojciech Szkudlarczyk, Rafal Hawel, dole (zleva) : Lucie Krpatová, vedoucí týmu Jan Segeč, Tereza Kobyláková.
Plzeňští badmintonisté berou bronz

„Občas je to dřina. Holky jsou zvyklé být hodně venku a není jednoduché je v daných podmínkách zabavit,“ svěřil se český profesionál.

O tom, jak žije s rodinou během 14denní karantény, informuje na facebooku.

Kreuzigerovi fanoušci se tak dozvěděli, že kromě tréninku na trenažeru a v domácí posilovně třeba vaří, pracuje na zahradě, ve speciálním spotu podpořil nošení roušek a k tomu se stará o dcery.

„Dneska jsem se projel okolo Innsbrucku, virtuálně, a připomněl si předloňské mistráky světa. Ráno ovšem budíček v 5.45, takhle to není možný holky! Aspoň že dobrá snídaně. Občas je to ostřejší než šest hodin v sedle,“ postěžoval si Roman jeden den světu.

Stále je však hlavně profesionální cyklista a tak alespoň na internetu pořádá společné tréninky.

Hlídka městské policie kontroluje dodržování zakrývání úst a nosu na veřejnosti u nákupního centra Olympia Plzeň
Líže zmrzlinu a nemá roušku! Policii volají desítky lidí denně

„Na Zwiftu už jeden proběhl, sešlo se nás asi 550, a další bude v pátek. Kdyby se chtěl někdo přidat, tak startujeme v deset ráno,“ prozradil Kreuziger a možná se pustí i do organizace virtuálních závodů. „Nikdy by mě nenapadlo, že na internetu může být taková zábava. Zvlášť když teď nejde jezdit venku na silnicích, tak to lidi spojuje, což je důležité. Takže zůstaňte doma. A když už musíte ven, dodržujte nařízení, noste roušky a držte se,“ nabádal fanoušky. (ks)