Do první sady však Západočeši nevstoupili příliš dobře, když domácí dokázali vyhrát první set v poměru 25:17. „Začali jsme zápas nervózně, čekali jsme na soupeře, že by nám to mohl usnadnit, ale právě naopak jsme to byli my, kdo jim to usnadňoval,“ vracel se k neúspěšnému vstupu do odvetného souboje na palubovce tureckého velkoklubu karlovarský blokař Adam Zajíček.

„Nakupili jsme spoustu nevynucených chyb a z toho pramenila lehká výhra v prvním setu domácích,“ poznamenal ještě k prvnímu setu. Ve druhém setu se však role prohodily a Karlovy Vary soupeři oplatily stejnou mincí, když vyhrály taktéž 25:17.

VK ČEZ Karlovarsko.
Paráda. Karlovarsko uspělo i v Turecku a je mezi nejlepší osmičkou Poháru CEV

„Ve druhém setu už jsme začali hrát náš agresivní volejbal s méně nevynucenými chybami a soupeř se mi zdálo, že pomalu rezignoval na postup, hráli jsme koncentrovaně a drželi je stále pod námi,“ pochvaloval si zlepšený výkon Varů osmadvacetiletý hráč. I třetí set přetavilo Karlovarsko v triumf, když vyhrálo 25:18, čímž získalo důležitý set.

Do čtvrtého setu tak mohli naskočit na palubovku volejbalisté z karlovarské lavičky a i ti prokázali proti silnému soupeři své kvality, když set dotáhli do výhry 25:22.

„Do čtvrtého setu nastoupila lavička proti stále silnému soupeři a musím klukům vyseknout poklonu, protože se nikoho a ničeho nezalekli a navázali na výkon z předešlých setů. Skvěle útočil Římal a parádně se předvedl i talentovaný Fišer, jak na příjmu, tak i na podání,“ chválil si zkušený hráč v trikotu Karlových Varů.

Karlovarsko po postupu narazí ve čtvrtfinále Poháru CEV na francouzský Tours. „Já osobně jsem si přál Modenu,“ prozradil Zajíček, koho si přál do čtvrtfinálové série. „Tours byl nad jejich síly tudíž máme soupeře daného,“ poukazuje.

Na žádné oslavy však není čas. Karlovarsko totiž pokračuje v nabitém programu, když v pondělí 24. ledna bude hostit v hale míčových sportů od 18.00 hodin v rámci UNIQA extraligy Ústí nad Labem. „Ústí je nepříjemný soupeř,“ přiznává karlovarský blokař. „Nemá co ztratit, pokud necháme čichnout jejich mladým hráčům k nějaké šanci na překvapení, rozhodně bude těžké s nimi bojovat,“ upozorňuje Zajíček. Vzhledem k postavení v extraligové tabulce bude z pozice lídra základní části plnit Karlovarsko roli favorita.

„Musíme dobře zregenerovat a soustředit se jen a jen na Ústí, protože už teď je Galatasaray minulostí a my budeme chtít získat další tři body do tabulky,“ vzkazuje závěrem do tábora Ústí nad Labem Zajíček.