„Domácí nás tlačili na podání. Když už jsme se ubránili, tak jsme udělali spoustu nevynucených chyb,“ naráží trenér Zlína Přemysl Obdržálek na úspěšný servis Karlovarska, který jeho týmu dělal během zápasu nemalé problémy. Karlovarsko vstoupilo do utkání koncentrovaně a pouze třikrát během něj pustilo hosty do jednobodového vedení, ale to bylo vše, co Zlínu dovolilo.

„Domácí nás celý zápas drželi pod tlakem na servisu a my jsme nebyli schopni skoro přihrát a z toho pramenily naše chyby v útoku,“ zklamaně se vracel k utkání kapitán Zlína Vojtěch Navláčil.

V bitvě kapitánů, kteří nastoupili v dresech s číslem 11 na zádech, tak obstál mladíček ve službách Varů Lukáš Vašina, když pod jeho taktovkou slavil karlovarský výběr druhou výhru v řadě za sebou, a vítězně se tak naladil na Ligu mistrů, která Karlovarsko čeká tento týden v italském Trentinu.

VK ČEZ Karlovarsko.
Zlín je v této době všude doma, nabádá k opatrnosti malý velký muž Varů

„Hráli jsme koncentrovaně, hráli jsme dobře na servisu. Zlín jsme prakticky k ničemu nepustili a teď už se konečně můžeme těšit na tu naši vysněnou Ligu mistrů,“ pochvaloval si vítězství nad Zlínem Lukáš Vašina. Výhrou však potěšily Vary i svého trenéra Jiřího Nováka.

„Dobrá generálka před Ligou mistrů. Mohli jsme protočit i hráče, takže jsem spokojen po všech stránkách,“ bilancoval utkání karlovarský kormidelník. V trikotu Karlových Varů se poprvé představila i nová akvizice v podání holandského nahrávače Keeminka, který svým výkonem napomohl klubu z lázeňského města hned ve své premiéře k důležitému vítězství.

„Bohužel jsme tentokrát nebyli rovnocenným soupeřem pro Karlovarsko,“ poznamenal závěrem k porážce zlínský kapitán.

VK ČEZ Karlovarsko – VSC Fatra Zlín 3:0 (25:17, 25:15, 25:13). Rozhodčí: Rychlík, Marschner. .

VK ČEZ Karlovarsko: Vašina, Patočka, Indra, Wiese, Wilson, Kočka, libero Pfeffer (stř. Baláž, Keemink, Lux).

VSC Fatra Zlín: Navláčil, Šulc, Kozák, Varous, Adamec, Motyčka, libero Viceník (stř. Žák, Lamri).