Ve středu přerušil týmu Kladna sérii osmi domácích výher. „Teď už si tím nezatěžujeme hlavu a nemyslíme na to, jestli můžeme vyhrát, nebo prohrát, toby byla záhuba,“ má jasno kapitán Karlovarska Ondřej Hudeček.

Úvodní finálový zápas ovlivnilo odstoupení hvězdného univerzála Kladna Davida Konečného, který se v první sadě zranil po svém servisu. Domácí kouč Milan Fortuník musel v sestavě improvizovat a poslal na hřiště španělského smečaře Victora Bouzu. „Ten jim hodně pomohl a nás možná trochu zaskočil svým výkonem,“ uznal Hudeček. „Jinak se navzájem známe dobře a nemáme se čím překvapit.“

Karlovarská Hala míčových sportů teď vyhlíží historicky první finálový zápas volejbalové extraligy. Tým VK ČEZ Karlovarsko dosud pokaždé skončil v semifinále. „Nesmíme si na sebe vytvářet tlak, naopak si věřit, že před domácím publikem se můžeme ještě zlepšit,“ burcuje kapitán Hudeček.

V klíčovém období sezony pomáhají mužstvu Karlovarska i rituály. Zvlášť na tváři Ondřeje Hudečka je patrné, že hráči vsadili na tradiční pověru a po dobu vyřazovací fáze si neholí vousy. „Já jsem bohužel promeškal to, že jsem se na rozdíl od kluků neoholil těsně před play off, takže teď mi to roste jako opici,“ smál se. „Tenhle rituál držíme všichni včetně vedení klubu. Ale já vypadám nejhůř.“ A ostatní rituály? „Během sérií vznikají různé okamžiky, kterými se bavíme pak i dál, jsou různé věci, které nás napadají a které drží dobrou náladu, ale to bych ze šatny nevynášel, jsou to interní rituály týmu.“

Druhý finálový zápas extraligy volejbalistů mezi týmy Karlovarska a Kladna je na pořadu v neděli 22. dubna od 17 hodin. Utkání v Hale míčových sportů se odehraje před kamerami České televize, která duel odvysílá večer ze záznamu.

(jč, tkl)