„Po Lize mistrů pro nás výborné vítězství,“ uznává s úsměvem karlovarský trenér Jiří Novák. A není divu. Odolena Voda nedala Varům svou kůži v hale míčových sportů lacino, i přesto, že Karlovarsko po dvou setech šlo do vedení 2:0.

„První dva sety jsme hráli dobře, předváděli jsme náš volejbal, soupeře jsme tlačili na servisu,“ vrací se k parádnímu úvodu duelu, ve kterém si Karlovarsko vytvořilo dvousetový náskok, kapitán Varů Lukáš Vašina. Jenže třetí set ovládlo Aero, které se rázem navrátilo zpět do utkání.

„Pro mě možná záhadně jsme se zvedli a začali jsme hrát vyrovnaně a nakonec z toho byl docela dobrý zápas,“ poukazuje kapitán Odoleny Vody Martin Hladík. A jeho tým mohl pomýšlet na bodový zisk, když ve čtvrtém setu o vítězi rozhodla až dramatická koncovka, kterou přetavilo v zisk třetího setu Karlovarsko.

VK ČEZ Karlovarsko.
Určitě nám vzal spoustu vzájemného sdílení radosti a zážitků, říká Hudeček

„Čtvrtý set jsme si museli urvat, byli jsme pořád vzadu, ale včas jsme zabojovali a dotáhli jsme ho do vítězného konce,“ přiznává trenér Karlových Varů.

Karlovarsko tak dosáhlo na pátou domácí výhru, která tentokrát patřila do kategorie šťastných. „Po druhém setu jsme polevili. Soupeř nás zatlačil na servisu, což bylo vidět i na skóre. Čtvrtý set jsme naštěstí urvali naší bojovností a vůlí po vítězství,“ oddychl si po vítězství kapitán Varů Vašina.

V neúplné tabulce si i nadále drží Karlovarsko čtvrtou příčku, když má na kontě z osmi utkání sedm vítězství a jednu porážku. Nedělní utkání, které mělo Karlovarsko odehrát opět v hale míčových sportů se Lvy Praha, bylo přeloženo na jiný termín.

VK ČEZ Karlovarsko – AERO Odolena Voda 3:1 (25:23, 25:13, 15:25, 25:23). Rozhodčí: Činátl René, Velinov Emil. Hráno bez diváků.

Karlovarsko: Vašina, Patočka, Indra, Wiese, Wilson, Keemink, libero Pfeffer (stř. Baláž, Kočka, Fišer).

Odolena Voda: Vanags, Taylor, Démar M., Demar L., Holubec, Hladík, libera Kop, Hadrava (stř. Holčík, Shaker, Horák).