„Závod se jede jako společné MČR Masters a MČR Akademiků a rámcový závod Šumavské unie amatérských cyklistů,“ vysvětluje Ludvík Killinger starší. Organizátoři akce zároveň vyhlašují v sobotu tři kategorie příchozích, a to muži I. 19-39 let, muži II. 40 a více let, ženy 19 a více let. „Samozřejmě zveme k účasti a vyzkoušení své fyzické zdatnosti širokou sportovní veřejnost,“ lákají na start pořadatelé.

Prezentace závodníků proběhne v sobotu od 11:30 do 13:00 hodin v Městském domě kultury Sokolov. Start časovky je na ulici Kraslická ve 14 hodin. „Jede se směr Lomnice, Jiří, Vintířov – Liapor a zpět. Délka tratě je 18 kilometrů. Slavnostní vyhlášení a předávání cen za účasti zástupců města Sokolova a Karlovarského kraje bude na náměstí Budovatelů kolem 17:30 hodin,“ přidává Killinger.

Ceny si odnesou vždy první tři závodníci v každé kategorii, vítěz navíc bere pohár starosty města.
V neděli je potom na programu MČR Masters a Akademiků v časovce dvojic. „Trať časovky dvojic je shodná se sobotní časovkou jednotlivců, start je v 11 hodin, slavnostní vyhlášení na náměstí Budovatelů je plánováno na 13:30 hodin,“ kompletují informace organizátoři. 

Hokejisté Baníku Sokolov vyjeli na led.
Jäger: Udělat ze sokolovského zimáku nedobytnou tvrz