Není divu. Tenhle sokolovský pořízek má v kapse dva tituly mistra světa do 17 let. „Nikdo s tím nepočítal,“ směje se trenér Slávek Rychnavský nad dvěma zlatými Dominika Oračka z USA. „Před odletem jsem mu říkal, že do šestého místa by to byla bomba. Na to mi odvětil, že v tom případě tam ani nejede,“ přibližuje trenér. „Nechtěl jsem cestovat takovou dálku jenom kvůli tomu, abych byl až šestý,“ vysvětluje Oračko.

Jenže pak vyšla startovka a tam se metrák a půl vážící borec ze Sokolova ocitl na prvním místě. „I na svazu z toho bylo velké překvapení,“ líčí Rychnavský.

Dominik Oračko se tak přece jen vypravil za oceán. Obavy z dlouhého přeletu se potvrdily. Mladý český reprezentant se vsoukal na sedačku a cestu si pořádně „užil“. „Bylo to hrozné, letěli jsme asi 14 hodin,“ říká Dominik Oračko.

V Las Vegas potom bral zlatou za 144 kg v trhu a 318 kg ve dvojboji. „Věřil jsem si, že to dám, že tam půjdu a porazím je,“ prozrazuje. Aby toho nebylo málo, ještě přidal stříbro v nadhozu.

Po očku mohl Dominik Oračko sledovat i americkou metropoli hazardu. „Bylo to nádherné, všechno svítilo. Vynikající bylo i zázemí, zvedalo se přímo v hotelu, kde jsme bydleli,“ popisuje.

Ilustrační foto
Čihák: Nepadá nám to tam