Ford ChallengePrague, který byl na programu o víkendu v hlavním městě, totiž patří mezi největší triatlonové závody v Česku. Oprávněně. Triatlonisté tak musejí zdolat 1,9 km plavání, 90 km cyklistiky a 21,1 km běhu. Na startovním roštu měl zastoupení také USK Akademik Cheb. Na start se postavila Julie Sandra Stolarcikova, která tento závod již dříve absolvovala jako členka štafety, ale tentokrát se postavila na start sama za sebe.

„Velmi mě lákalo vyzkoušet si závod v centru Prahy. Plavat ve Vltavě, jet na kole z centra okolo Prahy, běžet přes most Legií vedle Národního divadla a závod končit na červeném koberci,“ s úsměvem popisovala Stolarcikova, proč se tentokrát rozhodla postavit na start v závodě jednotlivců. Plavecká část se tradičně odehrála ve Vltavě, kde se plavalo okolo Střeleckého ostrova s výběhem na most Legií, kde bylo připraveno první depo. Po převlečení z neoprénu se přecházelo na cyklistiku, která měla letos úplně novou, velmi technickou a poměrně kopcovitou trať. Běh pak byl rozdělen na tři okruhy v centru Prahy, tím pádem bylo možno sledovat průběžné pořadí závodníků již před cílem.

Ve své věkové kategorii skončila Julie Sandra Stolarcikova na pátém místě, když závod dokončila ve skvělém čase 05:51:17.4.

„Voda měla sedmnáct stupňů a závod jsme šli v neoprénu. Výběh z vody do depa byl asi nejdelší, který jsem absolvovala,“ přiznala chebská triatlonistka a hned připojila: „Na kole jsem měla obavy z pádu, protože část tratě vedla po úzkých a klikatých cestách. Roviny ze Smíchova do Chuchle jsem si ale náležitě vychutnávala.“

Pak už přišel na pořad závěrečný běh. „Běh v centru byl motivující, i když bylo velmi parné počasí. Finiš po červeném koberci s dunící diváckou kulisou jsem si velmi užila a byl pro mě velmi emotivním zážitkem,“ poukazovala Stolarcikova.

„Pro Julii to byl kontrolní závod, který šla z plného tréninku, ten je zaměřený na její vrchol letošní sezony, kterým je Ironman Korea 2019, na který odlétá již v září,“ dodal k vystoupení chebské triatlonistky Jan Vaněk, reprezentační trenér žákovských kategorií z TCV Jindřichův Hradec, se kterým Julie již druhým rokem spolupracuje.

Ilustrační foto
MOL Cup 2019: Na programu bude předkolo