Sny se plní. Po letech bude mít regionální házená zastoupení v národním týmu žen. Na turnaj O štít města Chebu byla totiž nominována i osmnáctiletá Veronika Dvořáková, odchovankyně chebské házené. „Už jako malá jsem snila o tom, že se dostanu do národního týmu. Když mi přišla pozvánka, byl to splněný sen. Ale hlavně je to pro mě velká čest a zkušenost trénovat a hrát s takovými světovými hráčkami,“ líčí nadšeně Veronika Dvořáková.

Chebský turnaj začne za účasti národních týmů České republiky, Slovenska, Švýcarska a Chorvatska ve čtvrtek duelem domácích hráček s reprezentací helvetského kříže. „Těším se moc a jsem ráda, že můj první mezinárodní zápas bude zrovna v Chebu. Doufám, že dorazí hodně diváků, kteří nás přijdou podpořit a vytvoří nám skvělou atmosféru,“ vyhlíží premiéru křídlo českého reprezentačního týmu.

Po parádním obratu v souboji s Vintířovem mohli slávisté slavit posun na první místo v tabulce, a tím pádem i zisk podzimního mistra I. A třídy.
Vintířov projel vyhraný zápas, na fotbalový trůn usadil Slavii

Tradiční, již 45. ročník, chebský turnaj je poslední akcí před mistrovstvím Evropy. Na ten by se ráda podívala i mladičká hráčka Mostu, ale zároveň je si dobře vědoma, v jaké konkurenci se ocitla. „Samozřejmě se budu snažit ukázat to nejlepší, co ve mně je, a být týmu co nejvíc prospěšná. Ale je logické, že jsou v týmu daleko lepší a zkušenější hráčky, od kterých se mohu spoustu naučit,“ říká sympatická debutantka české reprezentace a dodává. „Už dříve jsem měla možnost nastupovat za dorosteneckou reprezentaci, ale tohle je úplně něco jiného.“

Ještě do roku 2015 působila Veronika v Chebu, následně se ale přesunula do Mostu, kde studuje na sportovním gymnáziu. „Myslím, že moji dosavadní kariéru ovlivnilo hodně trenérů, ale nejvíc to byl ze začátku můj táta Radek Dvořák, který mě přivedl k házené, a také můj nynější trenér Peter Dávid,“ jmenuje své trenéry talentované křídlo.

Současným působištěm Veroniky Dvořákové je Most, ale trochu paradoxně by se česká reprezentantka mohla objevit i ve druhé lize žen, neboť má vyřízené hostování do týmu Kynžvartu. „V současné době hraji v Mostě za ženy i za dorostenky, tak nemám moc šancí se do Kynžvartu dostat. Uvidíme, co bude dále,“ uzavírá rozhovor jedna z nadějí české házené.

Jiří Ticháček
Jiřímu Ticháčkovi se návrat vydařil