Slovenský reprezentant přichází po ročním působení v nejvyšší soutěži mistrů světa, polské PlusLize. „Chtěl jsem najít klub, ve kterém budu hrát, a zároveň klub, který bude usilovat o ty nejvyšší mety,“ svěřil se čtyřiadvacetiletý volejbalista.

Marcel Lux pomohl v minulosti klubu z rodného Prešova k ligovému i pohárovému titulu a brzy se prosadil i do národního mužstva. Už má za sebou starty na mistrovství Evropy i ve Světové lize. Aktuálně bojuje se slovenskou reprezentací v Evropské lize, v nedělním utkání v Belgii nastoupil v základní sestavě. Oporou mužstva má být i v dresu Karlovarska. „Nové sezony se už nemůžu dočkat, je to pro mě další skvělá zkušenost, hrát v tak kvalitní soutěži, jakou je česká extraliga. Věřím, že se budeme bít o nejvyšší příčky.“ Mezi největší zbraně Marcela Luxe patří excelentní přihrávka. V české extralize se však hodlá předvést ve více herních činnostech. „Chtěl bych pomoct týmu nejlépe, jak umím,“ ujistil. „Moderní volejbal už nezná přihrávače a útočníky, ale komplexní hráče. Tak bych se chtěl prezentovat i já.“

Nabídka Volejbalového klubu ČEZ Karlovarsko potěšila Marcela Luxe i z osobních důvodů. „Stěhování pro mě bude tentokrát příjemné, protože se přesouvám blíž ke své přítelkyni, to mě naplňuje energií a je to i jeden z důvodů, proč se do Karlových Varů těším,“ prozradil. „Celkově očekávám tlak na mě i na celý tým. Beru to ale pozitivně, může nás to jedině nakopnout do tvrdé práce.“ (tk)