Navíc byla v sázce i dodatečná nominace na blížící se letní olympiádu dětí a mládeže, která se odehraje v Liberci.

„Jsem velmi potěšen, že všechny oddíly v kraji potvrdily účast a zúčastnily se, a i díky nim si troufám říci, že první ročník byl povedený, a již nyní plánuji další ročník,“ narážel hlavní organizátor Miroslav Šnajdr na kvalitní výkony, kterými se týmy na turnaji prezentovaly.

Turnaj se odehrál za účasti šesti týmů, které byly rozděleny do dvou tříčlenných skupin, kde se střetly systémem jednou každý s každým, s hrací dobou dvakrát deset minut.

Áčkovou skupinu s přehledem ovládl USK Akademik Cheb, který si připsal na konto dvě výhry a nasměroval své florbalové kroky do bitvy o nejcennější trofej. Druhé místo obsadili karlovarští hurricani, kteří si zajistili bitvu o bronz, a poslední příčka a také souboj o konečnou pátou příčku připadly Toužimi.

V béčkové skupině dosáhl na dvě vítězství, která zaručovala finálovou účast, Florbal Sokolov. Druhou příčku Ostrov, který posléze zamířil do boje o turnajový bronz, a třetí místo obsadil Výběr Karlovarského kraje.

„Co se týče hráčů do výběru na LODM, tak musím konstatovat, že mě spousta hráčů velmi mile překvapila, čímž mi ale neulehčili rozhodování o konečné podobě soupisky,“ poukazoval na těžká rozhodnutí Šnajdr.

V boji o konečnou pátou příčku se z výhry radoval Výběr Karlovarského kraje, který porazil Toužim šesti góly. V souboji o turnajový bronz pak vyšli vítězně varští hurricani, kteří udolali Ostrov až po samostatných nájezdech.

Právě nájezdy rozhodovaly i o premiérovém vítězi Poháru Karlovarského kraje, který nakonec zamířil do Chebu zásluhou tamního USK Akademik, který ve finálové bitvě po nájezdech udolal sokolovský Florbal.

„Přál bych si, aby se tento turnaj stal nedílnou součástí každé končící sezony, aby byla účast stále stoprocentní a úroveň turnaje stoupající. Rozhodně bych rád viděl v budoucnu zástupce našeho kraje na celostátním mistrovství České republiky,“ přeje si Šnajdr a závěrem dodal: „Chtěl bych poděkovat všem, co se nějakým způsobem na turnaji podíleli, za jejich úžasnou práci. Dále pak Karlovarskému kraji a také florbalovému hejtmanovi Karlovarského kraje panu Lukáši Grundlerovi za předání cen a vřelá slova k účastníkům turnaje.“ (ae)

Výsledkový servis Poháru Karlovarského kraje

Skupina A: USK Akademik Cheb – FB Hurrican Karlovy Vary 3:2, TJ Sokol 1.FBC Toužim 11:3; FB Hurrican Karlovy Vary – TJ Sokol 1.FBC Toužim 9:1.

Pořadí ve skupině: 1. USK Akademik Cheb, 2. FB Hurrican Karlovy Vary, 3. TJ Sokol 1.FBC Toužim.

Skupina B: Florbal Sokolov – Výběr Karlovarského kraje 3:1, MDDM Plamen Rescom Ostrov 6:0; MDDM Plamen Rescom Ostrov – Výběr Karlovarského kraje 5:0.

Pořadí ve skupině: 1. Florbal Sokolov, 2. MDDM Plamen Rescom Ostrov, 3. Výběr Karlovarského kraje.

O 5. místo: Výběr Karlovarského kraje – TJ Sokol 1.FBC Toužim 7:6 po sn

O 3. místo: FB Hurrican Karlovy Vary – MDDM Plamen Rescom Ostrov 6:3

O 1. místo: USK Akademik Cheb – Florbal Sokolov 2:1 po sn

Konečné pořadí: 1. USK Akademik Cheb, 2. Florbal Sokolov, 3. FB Hurrican Karlovy Vary, 4. MDDM Plamen Rescom Ostrov, 5. Výběr Karlovarského kraje, 6. TJ Sokol 1.FBC Toužim

Allstars Team: Krištof Kantor – Jakub Rolenc, Fathi Hedar – Nicolas Beneš, Adam Zahraj, David Varvařovský.

Ilustrační foto
Magnet kola přetavila v triumf rezerva Chodova