Na programu je zde druhý díl letošního dvanáctidílného seriálu pod názvem „G – Mar cup 2012“, který je prakticky pokračováním známého Krušnohorského poháru. „Jedná se vlastně o Krajský přebor dvou oblastí, karlovarského kraje a Prahy,“ vysvětluje organizátor závodu Petr Corfu.

Dopoledne se v Lokti pojedou volné a kvalifikační jízdy, ve 12.30 potom startují samotné závody prvními jízdami. Druhé jízdy se pojedou  od 14.45 hodin.
Na trati se objeví jezdci v kategoriích MX1 aMX2, a to jak  borci s licencí C, tak Hobby motokrosaři a závodníci v kategorii Open. Na startu nebudou chybět ani veteráni a třída 85 ccm. Oproti prvnímu dílu seriálu v Merklíně budou na trati chybět čtyřkolky a nižší kubatury 50 a 65. Důvodem je chybějící homologace loketské trati pro závodníky v těchto třídách.

Časový plán G-MAR Cupu
Přejímky: pátek: 18.00 – 20.00 hodin. Sobota: 7.00 – 9.00 hodin.
Volné jízdy/ 8.00 – 8.10 hodin: Hoby licence C MX2. 8.15 – 8.25 hodin:  Hobby licence C MX1. 8.30 – 8.40 hodin: Veterán. 8.45 – 8.55 hodin: Open MX2 + MX1. 9.00 – 9.10 hodin: 85 ccm.

Volné jízdy/ 9.15 – 9.25 hodin: Hobby licence C MX2 (měřené), 9.30 – 9.40 hodin: Hobby licence C MX1. 9.45 – 9.55 hodin: Veterán. 10.00 – 10.10 hodin: Open MX2 + MX1. 10.15 – 10.25 hodin:  85 ccm.
Kvalifikační závody: 10.30 – 10.40 hodin: Hobby licence C MX2 8 min + 1 kolo. 10.45 – 10.55 hodin: Hobby licence C MX1, 8 min + 1 kolo. 11.00 – 11.10 hodin: Veterán, 8 min + 1 kolo. 11.15 – 11.25 hodin: Open MX1 + MX 2, 8 min + 1 kolo. 11.30 – 11.40 hodin: 85 ccm, 8 min + 1 kolo.
Polední přestávka: 11.40 – 12.20 hodin.
Rozprava: 12.00 hodin.

Závody, 1. jízdy: 12.30 – 12.50 hodin: Hobby MX2 licence C 10+2,  20 min. 12.55 – 13.15 hodin:  Hoby MX1 10+2, 20 min.  13.20 – 13.40 hodin: Veterán 10+2, 20 min.  13.45 – 14.15 hodin: Open MX1+MX2, 20+2, 30 min.14.20 – 14.40 hodin: 85 ccm, 10+2, 20 min.

2. jízdy: 14.45 – 15.05 hodin:  Hobby MX2 licence C, 10+2, 20 min. 15.10 – 15.30 hodin: Hobby MX1 licence C, 10+2, 20 min. 15.35 – 15.55 hodin: Veterán, 10+2, 20 min. 16.00 – 16.30 hodin: Open MX1+MX2, 20+2, 30 min.  16.35 – 16.55 hodin: 85 ccm, 15+2, 25 min.
Vyhlášení výsledků: 17:15 hodin. Ukončení závodu: 17.45 hodin.