Ten bude v kleci trochu netradičním hostem. MMA totiž není jeho hlavní disciplínou. „Pavel pokračuje v naší cestě samuraje. MMA je pro něj další zastávkou v desetiboji bojových sportů, tak aby se stal komplexním bojovníkem,“ vysvětluje trenér Václav Kolář.

Pilný ale nebude v oktagonu tak úplně „mimo“, za sebou má již tři zápasy v MMA, přičemž dva vyhrál, ostatně stejně jako jeho páteční soupeř Jindřich Švestka. Oba duely však Pilný ukončil již v prvním kole knock-outem. „Jeden se mi dokonce podařilo vyhrát technikou na zemi armbarem (pákou na ruku pozn. autora),“ směje se.

Předností je ale především boj v postoji. Není divu. Pavel Pilný je majitelem několika republikových titulů v karate, několikanásobný medailista ze zahraničních klání v kickboxu, na mistrovství Evropy v shidokan karate a v K1 bral stříbro, doma má bronz z mistrovství světa. „MMA je pro mě jiné, jsem karatista a taky jím zůstanu. Ještě jsem si úplně nezvykl na to, že se může na zem a pokračovat,“ přidává Pavel Pilný.

I proto na páteční utkání v karlovarském Ambassadoru poctivě trénoval. „Připravovali jsme se od léta, postoj, zem, fyzická kondice. Doladění techniky proběhlo i ve spolupráci s Davidem Hanumianem,“ přibližuje trenér Václav Kolář.

Pozvání na galavečer bere Pavel Pilný s velkou pokorou. „Jsem rád, že mám šanci na Fight Night zápasit, vážím si toho a strašně se na zápas těším.“

Petr Novák
Petr Novák: Doma ve Varech to má speciální náboj