Mezi tyto týmy patří i FB Hurrican Karlovy Vary, který po parádní jízdě základní částí 1. ligy mužů ve florbale dostal ve čtvrtfinálové sérii stopku, ´covidovou´. „Zklamání to není, spíše jsem smutný, je mi to líto, ale bylo to nezbytné a já s předčasným ukončením florbalových soutěží souhlasím,“ poukázal na svůj souhlas s předčasným ukončením florbalové sezony Michal Klápa, útočník karlovarských hurricanů.

A právě celek z města minerálních pramenů mohl být smutný dvojnásob, jelikož měl superligový sen, k jehož naplnění moc nechybělo. „Superliga mrzí, ale uvidíme. Jednou ji hrát budeme, a když se na nás usměje štěstí, tak třeba i brzy,“ vypočítával vytáhlý snajpr. „To si myslím, že bychom si zasloužili,“ rázem přidal. Jeden úspěch však Covid-19 Varákům nevzal. Florbalová družina pod vedením trenéra Petra Pánka opanovala stylem start-cíl základní část, když před druhým Bulldogs Brno měla tříbodový, a třetím Kladnem a čtvrtým Ústím pak dokonce jedenáctibodový náskok.

Extraligoví volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko přišli o domácí vrchol sezony, ihned po ukončení soutěže houfně opouštěli svá působiště. „Podomácku“ se připravují a udržují v kondici už tři týdny.
Filip Rejlek: Možností cvičit moc není, jako závaží používám i dceru

„Základní část byla za mě jednoznačná. A nemyslím si, že by byl v lize tým, který by byl schopný nás v sérii třikrát porazit v play-off,“ připomněl sílu týmu karlovarský Klápič. „Buldoci mě vlastně celkem překvapili svými výsledky, měli mladý tým a moc neprohrávali, byl jsem příjemně překvapen jejich vystupováním. Dále mě také potěšilo svými výkony Ústí,“ chválil výkony soupeřů Klápa. Úspěšná základní část se pak odrazila i v pořadí v kanadském bodování, když Klápa skončil druhý, třetí místo připadlo Strachotovi a čtvrté pak Zavadilovi.

„Statistiky odpovídají našemu výsledku v základní části. Honza Zavadil byl letos fantastický, určitě stojí za zmínku i Dan Nicklas, ten měl za mě hodně povedenou sezonu. No a my s Kofbojem už jsme spíše taková klasika, co neurazí, ale už ani nepřekvapí,“ s úsměvem popisoval Klápa. Hurricani nasypali soupeřům v šestadvaceti kolech první poloviny soutěže úctyhodných dvě stě čtrnáct branek, když sto jedna jich pak inkasovali. „Myslím, že jsme jako jediný tým měli tři extrémně silné lajny,“ narážel na proražení hranice dvou stovek vstřelených branek Klápa, který jich měl na svém střeleckém účtu dvaatřicet. Celkem si tedy hurricani v základní části připsali na účet jedenadvacet vítězství a pět proher. „Problém jsme měli s vlastním egem, které někdy potřebovalo sem tam nějakou porážku,“ přemítal karlovarský dlouhán. I Klápa věří, že nouzový stav brzo pomine a opět nazuje své sálovky, vezme florbalku a opět bude rozdávat s ostatními florbalovou radost. „Věřím a doufám, že budeme hrát již v září, musíme tomu věřit,“ podotkl Klápa. „Chtěl bych všem fanouškům moc a moc poděkovat a doufám, že se uvidíme v září. Teď jim přeji hlavně zdraví, klid, a pokud možno, ať se jim daří například i pracovně,“ dodal Klápa.

Co dělají sportovci z našeho regionu?
Průzkum mezi sportovci Karlovarského kraje: věnují se cvičení i rodině