„Teď jde o to, dostat se do tempa, zaposilovat vlastním tělem, trochu připravit nohy,“ shrnul první kroky týmu hlavní trenér Jiří Novák.

Jako obvykle nepracuje kouč na úvod letní přípravy s kompletním kádrem, na tréninku zatím postrádá čtyři reprezentanty.

S národním mužstvem se aktuálně připravují Vojtěch Patočka a slovenský smečař Marcel Lux a junioři Matyáš Džavoronok s Radkem Balážem. „Doplnili jsme tým hráči z naší juniorky a trénujeme v deseti, to je v dané fázi uspokojivý počet,“ ujistil Novák.

První týden strávili volejbalisté převážně na atletickém stadionu. Na úvod přípravy ale nezůstalo jen u volných cviků.

„Děláme i těžká cvičení, chci vidět, jak se hráči vyrovnají s náročnými činnostmi, připravil jsem nějaké bonbónky,“ usmíval se kouč Novák. „A odpoledne tráví hráči na zdejším kempu, pomáhají tam s trénováním dětí, je to dobré i pro propagaci týmu, aby děti viděly, kdo bude za klub hrát. A všem chceme odčinit tu ne příliš povedenou minulou sezonu.“ Druhý týden přípravy absolvují volejbalisté jen jeden atletický trénink a stráví mnohem víc času v hale a také v posilovně. Realizační tým pro ně připravuje i tradiční teambuilding před sezonou.

„Loni jsme začínali celou přípravu soustředěním na Božím Daru, dva roky jsme také byli na vodě,“ připomněl Novák. „Něco připravíme, ale chci to v době, až budeme v kompletní sestavě.“

Od poloviny září čeká hráče Karlovarska série tří turnajů včetně zápasové přípravy v domácí hale míčových sportů.

Klášter Teplá
CYKLOTRASA: Výlet po zajímavých místech Chebska