Poté, co věnovali zdravotníkům stovky roušek, rozhodli se osobně pomoci seniorům. Lidem žijícím osamoceně v domácnosti zajišťují nákupy potravin. „Do této činnosti jsme se zapojili ve spolupráci s Magistrátem statutárního města Karlovy Vary, původně plánovanou čtyřdenní pomoc jsme prodloužili ještě o jeden týden,“ vyprávěl manažer VK ČEZ Karlovarsko Ondřej Hudeček.

V praxi funguje pomoc tak, že každé ráno obdrží volejbalisté od seniorů nákupní seznam a peníze a vyrazí do obchodu, který si „zákazník“ sám určí. Nákup pak hráči donesou seniorům zase až do bytu.

Dalovice se v předčasné ukončené sezoně sice radovaly z první příčky, ale na postup si budou muset ještě nějaký čas počkat.
Dalovickou mašinu vykolejila vyšší moc, zbyla hořká pachuť

„Pár slov jsme prohodili taky o sportu, ale jinak to byly spíš osobní věci, o rodině a tak,“ líčí jednu z návštěv ve Staré Roli blokař Vojtěch Patočka. „Podobným způsobem jsem už pomáhal, ale konkrétně takto samozřejmě nikdy, tahle forma je určitě lepší a zanechá větší stopu.“

Od pondělí do čtvrtka donesli extraligoví volejbalisté nákupy celkem deseti seniorům. V dalším týdnu se dá očekávat ještě vyšší počet zájemců. „Je fajn, že můžeme takhle pomoct aspoň někomu, doufám, že se v budoucnu ozve víc lidí. Baví mě to,“ svěřil se Patočka. (sei, tk)