„Je to obrovská příležitost pro klub, město, kraj a hlavně nás hráče, si vyzkoušet to nejlepší, co je momentálně na evropské klubové scéně ve volejbale možné,“ pochvaloval si karlovarský kapitán a jedním dechem dodal: „ Pro klub je to veliká prestiž a pro nás šance si zahrát proti nejlepším hráčům světa.“

Karlovarsko se tak postaví poprvé ve své klubové historii volejbalovým gigantům, ale i tým ze západu Čech má skvěle poskládaný tým. „Máme letos v týmu suprový mix mládí a zkušeností. Takže my staří se pokusíme tomu dát trochu nadhled a rozvahu a mladíci zase svoji nevyčerpatelnou energii a nadšení. Snad bude tenhle koktejl dobře fungovat na naše soupeře,“ přeje si skalp některého hvězdného týmu ve skupině B Hudeček, který se může pyšnit nejen francouzským ligovým titulem, ale také dvěma českými.

Jiří Novák, trenér VK ČEZ Karlovarsko
Trenér Karlovarska Jiří Novák: O výsledek se porveme

Liga mistrů však nic neodpouští, žádný herní výpadek, to ví i ostřílený kapitán. „Určitě se na ně poctivě takticky připravíme a zkusíme je i něčím překvapit. Do zápasu půjdeme s cílem jako vždy, a to je vyhrát. Jestli budeme na konci juchat, nebo muset uznat sílu soupeře, se ukáže až na hřišti,“ vypočítal hráč s číslem devět na zádech.

Karlovarsko se ve středu představí v Polsku, kde se utká s tamní Zaksou. „V Polsku očekávám hlavně úžasnou atmosféru, protože zdejší fanoušci jsou opravdu nejlepší na světě. Takže bude důležité ustát začátek zápasu a nepodlehnout tlaku, který bude ze všech stran,“ upozorňoval Hudeček na skvělou atmosféru, která bude během utkání v Polsku panovat.

Nejen on, ale celý tým pak bude spoléhat v domácích zápasech na podporu svých fanoušků. „Na první domácí utkání se už neskutečně těším a myslím, že to tak mají všichni kluci v kabině. Věřím, že atmosféra bude jedinečná a divák bude náš další hráč na hřišti. Tímto bych chtěl všechny fandy ať už z Karlových Varů, nebo jiného kouta republiky pozvat do Realistic Arény na náš první zápas,“ zve závěrem kapitán Karlovarska fandy volejbalu na domácí premiéru v Lize mistrů, která bude na pořadu ve středu 19. prosince proti loňskému finalistovi, Civitanově.

Jiří Ticháček
Jiřímu Ticháčkovi se návrat vydařil