Vzhledem k tomu, co by telefon měl umět, je cenovka poměrně příznivá. Předprodej začal již 6. října a Google Pixel 7 se bude v USA prodávat za 599 dolarů (cca 15 000 korun) a verze Pixel 7 Pro za 899 dolarů (cca 22 500 korun).

Problém ovšem nastává v distribuci. Google totiž zatím neplánuje poslat své nové modely na český trh. Jediná možnost, jak tyto chytré telefony získat, je přes zahraničního, ideálně asi německého, distributora. Zároveň bude také potřeba si připravit více peněz, jelikož k americké ceně bude jistě připočtena také evropská přirážka. Ta může reálně dělat i několik tisíc.

Huawei Nova 10 a Huawei Mate 50 Pro
Huawei Mate 50 Pro a Nova 10 přichází na český trh. Zaujmou hlavně fotoaparáty

Jedněmi z velkých kritérií, podle kterých si budou zákazníci vybírat mezi Pixelem 7 a Pixelem 7 Pro, bude cenovka a velikost. V poslední době můžeme sledovat trend opětovného zmenšování chytrých telefonů, převážně pak ve vyšší cenové třídě. Vlajkové lodě známých značek již nejsou enormní „pádla,“ ale spíše tenké a elegantní modely s menším a lehčeji ovladatelným displejem.

Zdroj: Youtube

Tyto parametry Google Pixel 7 papírově splňuje.

FullHD+ displej o velikosti 6,3 palce je samozřejmě OLED, ale s maximální obnovovací frekvencí obrazu pouze 90 Hz. O výkon se postará nově ohlášený procesor Google Tensor G2 a RAM o 8Gb. V interní paměti pak bude na výběr buď 128Gb nebo 256Gb. Design fotomodulu se u předešlého modelu osvědčil a obdobný je tak i u Pixelu 7. Hlavní snímač má 50 Mpx a ultraširokoúhlý snímač 12 Mpx. Zajímavou novinkou je funkce „Unblur“, která je schopná opravit rozmazanou fotku, a to dokonce i když není vyfocena přímo z Google Pixelu 7. Klasická verze se bude prodávat ve třech barevných zpracováních, a to v černé (Obsidian), bílostříbrné (Snow) a žlutozelené (Lemongrass).


Google zároveň do budoucna slibuje jak pro Pixel 7, tak verzi Pro, také připojení přes vlastní VPN, což by mělo razantně zvýšit jejich bezpečnost.

Teleobjektiv navíc


V hardwarové výbavě mezi „sedmičkou“ a verzí Pro zas takový rozdíl není. Pixel 7 Pro má větší 12Gb RAM a nabízí konfiguraci s interní pamětí až 512Gb, ale jinak má stejný procesor. Verze Pro má ovšem větší rozměry a tedy i obrazovku. Krom toho, že má 6.7 palců, tak se jedná o QHD+ OLED obrazovku se zobrazovací frekvencí až 120 Hz. Kapacita baterie je také zvětšená a dosahuje plus mínus 5000 mAh, přestože nabíjí pouze přes 30W adaptér. I tak ale Google slibuje nabití Pixelu 7 Pro z nuly na 50 procent za 30 minut.


Prodávat se bude opět ve třech barevných zpracováních, tentokrát ale v černé, v bíle a v oříškově šedozelené (Hazel).

Zdroj: Youtube


Nejvýraznější vylepšení oproti klasickému Pixelu 7 je ve fotoaparátu. Hlavní a ultraširokoúhlý snímáš jsou svými parametry stejný, ale verze Pro má navíc ještě 48Mpx teleobjektiv, který významně mění využívaní fotoaparátu. Díky optické mechanice je schopný až pětkrát přiblížit focenou scénu a zároveň minimalizovat rozpixelování obrazu, čímž je v kombinaci s HDR a funkcí „Unblur“ vyčarovat čistou fotografii i na poměrně velkou vzdálenost.

Zdroj: Youtube