Distribuční centrum přinese do regionu i další pracovní příležitosti. „V prvním roce má ve skladu pracovat více než 100 zaměstnanců a během dalších tří let by se měl jejich počet téměř zdvojnásobit,“ říká Gabriela Kahounová, personální ředitelka DHL Supply Chain pro Českou republiku.

Na stavbě nového distribučního centra už pracuje průmyslový developer Panattoni Europe. Budovu pak bude vlastnit a pronajímat česká investiční skupina Accolade, s níž Panattoni Europe dlouhodobě spolupracuje.

„S DHL spolupracujeme dlouhodobě a Cheb se poslední dobou stává symbolem tohoto úspěšného vztahu. Během necelých dvou let tu pro vedoucího poskytovatele logistických služeb vyrostla hala o celkové velikosti 15 000 m² a nyní se rozšiřuje o dalších 30 000 m²,“ uvádí Pavel Sovička, generální ředitel společnosti Panattoni Europe pro Českou a Slovenskou republiku.

„V rámci této investice bych vyzdvihl nejen vznik dalších pracovních míst v této lokalitě, ale také „zelené“ technologie, které budou v hale implementovány. Naší snahou i do budoucna je, aby všechny nové průmyslové haly byly co nejšetrnější k životnímu prostředí.“

Hodnota budovy, kterou v Chebu Accolade pronajímá DHL, bude po dokončení expanze kolem 800 milionů korun. „V Chebu se nám daří budovat průmyslový park, který je jedním z nejrychleji rostoucích ve střední Evropě. Má vynikající polohu vůči německému trhu, takže je vyhledávanou logistickou centrálou,“ vysvětluje Milan Kratina, CEO skupiny Accolade. „DHL i další naši nájemci tu zároveň intenzivně investují do automatizace a robotizace provozu, takže jejich chebské pobočky patří k těm v současné době nejmodernějším na světě,“ dodává Kratina.

Nový sklad by měl být přehlídkou moderních technologií a ekologických řešení. DHL chce také v Chebu klást velký důraz na používání nových technologií, které zjednodušují a usnadňují zaměstnancům pracovní procesy – například vychystávání hlasovými povely nebo špičkové bezpečnostní kontroly.

Kompletního zateplení a vyměněných oken za 35 milionů korun se dočkají učitelé a žáci základní školy na chebském sídlišti Skalka.
Zkrášlení základní školy vyjde celkem na 35 milionů