Chodov bude mít opět zastoupení v mladé anketě Tradiční výrobek Sokolovska. O titul bude usilovat mezi ostatními také tradiční růžový porcelán, tentokrát z dílny Viléma Těžkého.

Nominaci do internetového hlasování zařídilo chodovské infocentrum. „Je to náš další krok k prezentaci města Chodova a udržování jeho tradic hornictví a porcelánové výroby," řekla k nominaci vedoucí infocentra Jitka Hloušková.

Cílem soutěže, kterou organizuje Mikroregion Sokolov – východ, jehož členem je také Chodov, je získat přehled o zajímavých produktech na území Sokolovska, propagovat je a motivovat výrobce, aby v dalším roce usilovali o získání značky Original product of Sokolovsko.

„V prvním ročníku se přihlásilo nebo bylo nominováno pět zajímavých výrobků. O vítězi rozhoduje hlasování na internetu," uvedla Dagmar Hůrková, koordinátorka značky Original product of Sokolovsko, s tím, že hlasování se uskuteční v květnu.

Tradiční výrobek roku a udělování regionální značky Original product of Sokolovsko jsou dvě poměrně nové aktivity na podporu malého a středního podnikání na území okresu Sokolov. Správcem značky a pořadatelem je Mikroregion Sokolov – východ.

Soutěž je zajímavá mimo jiné tím, že výrobce může nominovat do soutěže někdo jiný. V loňském roce to bylo chodovské informační centrum, které nominovalo porcelánové výrobky Petra Sedláčka, jenž v závěru skončil na výborném třetím místě. (tin)