Důvodem je mimo jiné komplikovaný dodavatelský řetězec v kombinaci s vysokými náklady na dopravu a její nedostupnost. Společnost CUBE nyní spouští svůj první výrobní závod v České republice v CTParku Cheb.

Výrobce prémiových kol a příslušenství CUBE investuje do nové budovy o velikosti 10 tisíc metrů čtverečních od evropského průmyslového developera CTP. Společnost zde rozšiřuje svůj provoz a v únoru 2022 plánuje zahájení montážní linky pro jízdní kola. „Chceme v Evropě zvýšit přidanou hodnotu našich produktů a vytvořit nová pracovní místa. Naše objednávky z Asie jsme již snížili zhruba o 100 tisíc kol,“ řekl Marcus Pürner, majitel CUBE. V nejvyšší fázi expanze by se zde mohlo vyrábět okolo 1 600 kol nebo elektrokol za den.

Při výběru lokality pro výrobu kol hrála stěžejní roli podmínka udržení vysoké kvality dodávaných výrobků. Chebský region je proslulý svou dostupností technicky kvalifikované a vyškolené pracovní síly. CTPark Cheb navíc těží ze své geograficky výhodné polohy v blízkosti hranice s Německem a výborného dopravního spojení.

Ilustrační foto.
Vyhrožoval své bývalé přítelkyni a pronásledoval ji. Hrozí mu za to rok vězení

„CTP je společnost se spoustou sportujících lidí. O to více nás těší spolupráce s nájemcem jako je CUBE. Na jejich výrobky je radost nejen pohledět, ale natož se na nich svézt třeba právě v krásné krajině Chebska, která je mimochodem skvělým místem pro cykloturistiku. Prémiový CTPark Cheb vytváří právě pro takové klienty ideální základnu pro jejich další růst,“ komentoval Jakub Kodr, obchodní ředitel CTP Česká republika.

Příchod nového zaměstnavatele do regionu má plnou podporu Karlovarského kraje. „Jedná se o modení dynamickou společnost, která při-chází s velice zajímavou nabídkou pro všechny zájemce o kvalitní pracovní uplatnění nejen z Chebska, ale i z Ašska a Sokolovska. Tento typ výroby v našem kraji dosud není zastoupen a jsem přesvědčen, že velmi dobře doplní stávjící výrobní programy ostatních firem,“ zdůraznil Petr Kulhánek, hejtman Karlovarského kraje.

Společnost CUBE nyní aktivně hledá přes tři stovky nových, talentovaných zaměstnanců. „Otevíráme řadu pracovních pozic a novým kolegům nabízíme nejen atraktivní platové ohodnocení, ale i příjemné pracovní podmínky a řadu výhod a benefitů. Jsme mladá, ambiciózní společnosti a srdečně se těšíme na každého, kdo bude chtít být součástí našeho týmu,“ uzavřel Marcus Pürner.erdam.