Pět jednotek hasičů muselo zasahovat na místě úterního požáru v Dolním Rychnově. Poté se přidaly další tři. V areálu bývalých skláren hořela dílna autoservisu. Podle předběžných odhadů požár způsobil více než milionovou škodu.

„Náročný zásah v Dolním Rychnově na Sokolovsku stále pokračuje," hlásil včera dopoledne mluvčí hasičů Martin Kasal. Hasiči byli na místě celou noc. „K hlášenému požáru v autodílně v Dolním Rychnově na Sokolovsku vyjížděli hasiči v úterý v podvečer. Podle policie, která byla na místě jako první, se uvnitř dílny nacházela dvě osobní auta a také svářecí souprava. Požár přímo v dílně, kde hořelo jedno osobní auto, hasiči zlikvidovali do půl hodiny od nahlášení," upřesnil mluvčí.

Přivolaná záchranná služba mezitím ošetřila jednoho zraněného z dílny. Požár se ale rozšířil do střešní konstrukce objektu, kde se šířil mezi dvěma vrstvami střechy v izolaci. Hasiči tak museli začít rozebírat celou střechu, navíc museli chránit další dva objekty, které přímo sousedí s autodílnou zasaženou požárem.
Celý zásah musel být kvůli kouři veden v dýchací technice, na místo tak velitel zásahu postupně povolal další jednotky a také speciální protiplynový zásahový vůz ze sokolovské stanice se zásobou lahví se vzduchem do dýchacích přístrojů.

„Rozebrání střechy trvalo do pozdních nočních hodin, ve středu dopoledne pak hasiči dokončili důkladný průzkum střechy s použitím termokamer. Zásah ukončili ve středu v poledne. Předběžná škoda je odhadnuta na jeden milion korun, příčina je v šetření," dodal Kasal.
Během večera a noci se u zásahu vystřídalo osm jednotek hasičů, po celou dobu likvidovalo požár zhruba čtyřicet hasičů. Poté proběhla závěrečná kontrola místa požáru.