„Otevřít si svůj pivní bar v centru Chebu mě napadlo někdy kolem roku 2015. Dokonce jsem měl vytipované vhodné místo, které zelo prázdnotou. Šlo o sklepní prostor pod schody naproti chebskému infocentru (ty tam v té době ještě čekaly na rekonstrukci do nynější podoby – pozn. red.). V té době přišel čas na změnu povolání a asi největší životní náhodou jsem byl přijat do malého rodinného pivovaru Permon v Sokolově na pozici podsládka v zaučení. Z plánu na svůj pivní bar v Chebu sešlo a já se věnoval pivovarnictví jak v pracovním, tak v osobním životě, kdy jsem po pěti dnech vaření piva v Sokolově využil den volna k vaření piva doma ve sklepě v Chebu,“ začíná své vyprávění sládek Petr Bohánek.

Protože se ale prý řídí heslem, že sny se mají plnit, a to nejen o Vánocích, je dnes nejen sládkem, ale také provozovatelem podniku Pivní lok v Chebu. Jeho pivotéka navíc sídlí přímo v místě, které si před lety vysnil. Pivní lok vznikl jako místo pro setkávání lidí a jako místo s prvotřídním pivem z malých pivovarů českých i zahraničních. A co mají prý všichni hosté určitě ochutnat?

Jiří Syrovátka v akci
Z českého piva vznikají skvělé pálenky, ale je to dřina, říká expert

„Nabídku máme velmi pestrou, při každé návštěvě mají hosté možnost ochutnat jiné pivo, jak z nabídky v lednicích, tak ze šesti výčepních kohoutů, kde se pivo obměňuje po každém vypitém sudu. Rozhodně si dovolíme doporučit naši „Chebskou desítku z Loku“. Jde o tradiční české výčepní pivo, založené na mém vlastním receptu, dle kterého si vařím pivo doma pro sebe a své přátele z českého sladu a českého chmele,“ dodává Bohánek s tím, že toto pivo bude stálicí na jednom z místních výčepních kohoutů, k mání je však i v lahvích jako příjemný pozdrav z krásného města – Chebu.

Vedle šesti čepovaných piv nabízí také širokou škálu lahvových piv s rozmanitým výběrem všech pivních stylů. Pokud tak zájemce shání pro někoho pivo jako dárek a není si jistý, které konkrétní by dotyčnému chutnalo, může v Pivním loku pořídit i dárkový poukaz. A jak vlastně vznikl tento název?

„Měli jsme spousty variant od „Petrova pivní galerie“ přes „První chebskou pivotéku“. Nakonec jsme zvolili tento všeříkající název, který se dobře pamatuje, a na otázku, kde se sejdeme, je jednoduchá odpověď: No přeci „v Loku“,“ uzavírá spokojeně povídání muž, který si otevřením pivotéky splnil svůj životní sen