Jde o charitativní sbírku pro Adámka Chramostu, který trpí vzácným, ale velmi progresivním onemocněním nazývaným SMA Spinální svalová atrofie. Na toto život omezující a nebezpečné onemocnění existuje nový „lék“ Zolgensma.

A jak se na závod, který odstartoval 16. dubna, mohou zájemci přihlásit?

Zcela jednoduše. Zájemci mohou zaplatit startovné ve výši 150 Kč na transparentní účet Adámkovy cesty: 2201788315/2010. Posléze si mohou vybrat disciplínu, kterou v rámci pomoci budou absolvovat, ať už během, chůzí, se psem, na koni, na kole atd.

U své činnosti by se pak neměl zapomenout účastník virtuálního závodu vyfotit a zaslat fotografii na mailovou adresu andrea.pfeifferova@gmail.com nebo do zprávy na facebooku Živého Sokolovska, u fotografie by neměly chybět ani informace jako jméno, disciplína a počet kilometrů, které pro Adámka nasbíral.

„Na naší facebookové stránce Živého Sokolovska vytvoříme z příspěvků album. Zájemci mohou vyjádřit podporu Adámkovi i mimo virtuální svět, kdy mohou charitativní sbírku podpořit jakýmkoliv finančním darem nebo si také za 150 Kč mohou v rámci pomoci na stránce Natural power handmade náramky vybrat náramek a poté si domluví přes zprávu převzetí,“ připomíná další možnost pomoci Müllerová. „Děkujeme všem, kteří se do závodu či jakékoliv jiné pomoci zapojí,“ dodává závěrem za Živé Sokolovsko. Zapojit se může opravdu každý, a to až do 16. května, kdy virtuální závod skončí.

Více informací o Adámkově cestě naleznou zájemci na webových stránkách www.adamkovacesta.cz nebo na fb stránce Adámkova cesta nebo mohou přispět na transparentní účty CZK: 2201788315/2010 či EUR: 2901788316/2010.