KDY: celoročně
KDE: Kamenice
ZA KOLIK: zdarma

Dominantou Kamenice je v r. 2009 zrekonstruovaná kaplička sv. Máří Magdalény, postavená již za vlády Nosticzů. Z její okolní vyhlídky je krásný výhled na Sokolovsko i Chebsko, zároveň i třeba na jezero Medard či na některé oblasti nedalekého Německa. Ke kapličce se pořádají z nedaleké Březové tradiční každoroční akce, jako jsou pěší pouť ke kapli sv. Máří Magdalény v létě či 1. adventní neděle u kapličky v zimě.

Město Březová v současné době rekonstruuje místní hostinec vč. venkovního prostranství, aby měli turisté i místní obyvatelé opět možnost se zde zastavit na malé občerstvení a odpočinout si v novém prostředí. Součástí rekonstrukce by měl být i nově vzniklý odpočinkový parčík naproti hostinci.

A jak se tam dostanete? Vyjedete-li z Březové Kamenickou ulicí kolem restaurace Start, minete cyklotrialový areál a již míříte k vesnici. Kromě usedlíků je Kamenice vyhledávanou chatařskou lokalitou, zároveň je oblíbeným cílem turistických vycházek obyvatel z Březové nebo okolních měst. Láká také cykloturisty a v zimě běžkaře. V obci je instalován pomníček všem obětem první i druhé světové války. (zdroj: kamposokolovsku.cz)