Na kurzy se hlásí zájemci všech věkových kategorií, od úplných začátečníků po pokročilé, a každý na kurz přichází s jinými ambicemi. Někdo chce nastavit foťák, jiný vědět, jak pracovat se světlem, někdo už má nachystané dotazy dopředu. „V Chebu se workshop koná 10. března od 10 do 18 hodin v Papírně. Fotit se bude v ateliéru v podkroví, na schodech, venku či na pokojích. Téma je Portrét a akt,“ uvedla Romana Parmová, která s umělcem spolupracuje už více než osm let a je jeho pravou rukou.

Robert VanoZdroj: Deník/Roman Dušek

A proč se workshop koná právě v Chebu? „Tak nějak mezi řečí při posledním setkání Robert vyřkl větu: což takhle udělat náš workshop v Chebu, protože plno fotografů z Chebu za námi jezdí po celé republice přes Tatry Fafry. Začala jsem proto pátrat po pěkném prostředí v Chebu, oslovila jsem i senzační amatérskou fotografku Romanu Heřmanovou, která sama workshop Roberta navštívila a poslala mi odkaz na Papírnu a bylo to. Moc jí za to děkuji, jsou to úžasné prostory. Druhý den jsem Papírnu navštívila a žasla jsem, to je přesně ono! Úplně zde vidím téma Portrét a akt. A bylo domluveno s paní majitelkou,“ řekla Romana Parmová, jak přípravy probíhaly.

„Robert Vano je považován více za fotografa mužů, ale na kurzech často převládají ženské posluchačky i modelky. Ale o workshop mají zájem rozliční lidé, úplně jiných zájmů, povolání a snad vládne na workshopech otevřená a neformální atmosféra,“ dodává. Zájemci se mohou přihlásit na e-mailu info@olive-art.cz. 

CHEBSKÁ KNIHOVNA.
Knihovna zažije večer plný básní, literatury a hudby