Poslední 4 roky je však místo známé jako BeachCamp a zázemí tu najdou turisté toužící po klidu a soukromí, stanaři a kempaři, majitelé obytných vozů či karavanů, a dokonce i svatebčané. Za provozem kempu přitom stojí stejná parta lidí, která tu v létě pořádá i oblíbený rockový festival Rock In Roll. „Areál bývalého 'ticka' v Nové Roli jsme každý rok využívali jako zázemí pro festival a kapely. Zkusili jsme se tedy přihlásit i do výběrového řízení na provozování kempu a ono to vyšlo. A takhle vznikl BeachCamp,“ popisuje ředitel festivalu a provozovatel kempu Jiří Švec.

KEMP PRO CHATAŘE I STANAŘE

V kempu se nachází deset chatek, v každé jsou čtyři pevná lůžka s možností jedné přistýlky. Každá navíc disponuje vlastní kuchyňkou a koupelnou. Pro návštěvníky kempu je ovšem k dispozici i menší travnatá plocha, na níž je možné stanovat. „Kapacita pro stany není daná. Záleží na tom, kolik je tu karavanů, i na velikosti jednotlivých stanů. Stanaři mohou využívat společnou kuchyňku a venkovní toalety. Celý areál je bezbariérový, a dokonce jsou tu umístěny i toalety pro handicapované,“ vysvětluje Tereza Švecová, která se kempu stará o rezervace.

„Přijeli jsme ze středních Čech. Zamlouvalo se nám, že kemp je přímo u rybníka. Lidé jsou tu milí, moc se nám tu líbí,“ svěřili se manželé Jirka a Helena.

Ilustrační foto.
Úchylové a devianti zaměstnávají policisty

LIDÉ JSOU VÍCE SPONTÁNNÍ

I toto ubytovací zařízení prošlo letos kvůli covidu velkou klientskou proměnou. Dříve sem jezdilo hodně cizinců, například Němců, letos převládají Češi. „Letos lidé hodně vyčkávali, co se bude v létě dít a kam budou moci vyrazit na dovolenou. Dlouho bylo ticho a pak se najednou z týdne na týden s rezervacemi roztrhl pytel. Také jsou letos lidé více spontánní a často řeší ubytování na poslední chvíli. Dokonce jim nevadí stanovat, když máme zrovna všechny chatky obsazené. Co se týče délky pobytu, tak ta se u klientů nijak nezměnila. Snažíme se být flexibilní a vyhovět jak týdenním pobytům, tak například prodlouženým víkendům, pokud tedy máme volno,“ upřesňuje Švecová.

Ačkoli celé léto byl areál plně obsazen, od tohoto víkendu by se již našla volná chatka a další hosté mohou do kempu dorazit i v průběhu v září. „Naše chaty jsou vytápěné, takže kemp má otevřeno celoročně. Není výjimkou, že se u nás během zimy ubytovávají i lyžaři či běžkaři. Během roku umožňujeme také pracovní pobyty,“ říká Švecová.

Výročí okupace 21. srpna 1968 si připomínají i Karlovy Vary, kde se lidé jen tak nechtěli vzdát. Sovětské tanky neunesl most ve Dvorech. Ulice byly plné lidí.
Dvorský most sovětskou okupaci nevydržel

KEMP PŘÍMO U PLÁŽE

Díky tomu, že novorolský kemp disponuje i dvěma sály o celkové kapacitě přibližně 150 lidí, kemp mají v oblibě i lidé pro pořádání svateb. „Je to dobré místo pro všechny, kteří spíše než po noblese touží po svatbě plné přátel, nebo třeba po svatbě trvající celý víkend a za rozumnou cenu. Navíc jsme schopni zařídit i kompletní catering,“ dodal Švec.

Kemp sousedí s městskou písčitou pláží vhodnou ke koupání. V sousedství se nachází také dětské hřiště a workoutové hřiště. Areál navíc leží v sousedství Tělovýchovné jednoty Nová Role, s níž je možné se domluvit na využití sportovišť – na fotbal, volejbal, tenis, nachází se tu i hala pro míčové sporty. Přímo v kempu se pak dá hrát také stolní tenis či pétanque. Kdo chce, může si na ohništi v kempu opéct buřty či udělat maso na vypůjčeném grilu.

Mimo sezónu se v hlavní budově koná také řada akcí: koncerty, divadelní představení či jarmark rukodělných výrobků.

Ilustrační foto
Milion chvilek opět připomene 21. srpen 1968