Ode dneška se mohou nájemníci stěhovat do nových bytů v prostorách bývalé lékárny v Novém Sedle. Byty jsou kompletně bezbariérové a jsou vybaveny rampou pro invalidní vozík. Kolaudace proběhla včera.

„Bývalý nájemník prostory lékárny opustil a dlouhodobě se nám nedařilo sehnat nikoho, kdo by lékárnu využíval," vysvětluje starosta Nového Sedla Martin Loukota. „Proto se město rozhodlo, že prostory nechá zrekonstruovat a přestavět na bezbariérové byty pro sociálně znevýhodněné občany," uvedl. Přestavba byla oficiálně dokončena k včerejšímu datu. Občané Nového Sedla tak dostali k využívání jednotky o velikosti 2 + kk a 1 + kk s kuchyňskou linkou a sociálním zařízením.

„Byty jsou momentálně už přidělené a noví nájemníci se mohou ode dneška začít stěhovat," vysvětluje Šárka Pojarová z investičního oddělení městského úřadu. „Kritériem byl buď průkaz ZTP, nebo věk nad 70 let. Menší z bytů proto získala hůře pohyblivá seniorka. Do většího se nastěhuje matka s dcerou s poruchou autistického spektra," dodala Pojarová.

„Nyní chceme, aby se byty začaly využívat co nejdříve," uzavřel starosta Martin Loukota.