K šokujícímu útoku došlo na dalovickém školním hřišti a podle svědků bylo jen velké štěstí, že napadený hoch měl na sobě zimní bundu, která bodnutí nožem zmírnila.

K případu byla ihned povolána záchranná služba a na místě zasahovali také policisté. Že se incident ve škole stal sice Police České republiky Deníku potvrdila, jakékoliv bližší zprávy ale zatím nesdělila. „Případem se intenzivně zabýváme, ovšem vzhledem k věku obou chlapců nemůžeme poskytnout žádné informace,“ uvedla k události, která mohla skončit tragicky, mluvčí krajské policie Kateřina Böhmová.

Případ ihned v Dalovicích rozvířil hladinu veřejného mínění a dnes už o politováníhodném incidentu jedná vedení školy i s rodiči. „Především aby se předešlo nepodloženým informacím či spekulacím a rodiče byli seznámeni s tím, co se v základní škole skutečně stalo,“ uvedl Josef Cikanik, starosta Dalovic. On sám se bude osobně incidentem zabývat příští týden, jakmile se vrátí z dovolené.

Podle ředitele školy Jany Matury není, a ani nebyl, napadený chlapec v ohrožení života. „Vše se řeší a momentálně se nechci a nemohu k případu vyjadřovat,“ uvedl ředitel.

Karlovarské letiště.
Buď lázně, nebo piloti