Ženu chtěl podle spisu uškrtit stahovací páskou. Rozsudek zatím není pravomocný, Vavřín se proti němu na místě odvolal. „Státní zástupce si lhůtu pro podání odvolání ponechal," sdělil mluvčí Krajského soudu v Plzni David Ungr.

K události došlo letošního 26. února po půl čtvrté odpoledne ve Skalníkově ulici v Mariánských Lázních. Vavřín si ke své expartnerce jel pro věci. Nerozcházeli se ve zlém, takže si ještě vypili kávu a snědli zákusek.

„Normálně jsme si povídali. Karel pak řekl, že mi chce dát řetízek na památku. Šel do tašky a dlouho jej hledal, už to bylo divné. Pak mi řekl, ať si sednu a zavřu oči. Byla jsem k němu zády. Celé mě to překvapilo, myslela jsem si, že je to nějaký vtip, že mi třeba za krk hodí pavouka," vzpomínala v červnu v jednací síni čtyřicetiletá účetní Jaroslava.

„Najednou jsem měla pocit, že mi před obličejem máchla ruka. Měla jsem pořád zavřené oči a cítila jsem takový vánek před obličejem. Sáhla jsem si na krk, abych zjistila, co tam mám, načež on to v té chvíli zatáhl," popsala poškozená. Zachránilo ji, že pod stahovací pásku stihla strčit prsty.

Tím to ale neskončilo. „Chtěla jsem utéct do chodby, ale on mě chytal za levou ruku. V chodbě za tu pásku zatáhl znovu. V té chvíli jsem si uvědomila, že z toho bytu musím ven! Asi napodruhé se mi podařilo otevřít dveře a křičela jsem o pomoc," uvedla paní Jaroslava. Z okolních bytů poté začali vycházet sousedé a jeden z nich pak stahovací pásku přestřihl nůžkami. Žena si najednou mohla oddychnout.

Vavřín se s ženou seznámil loni na internetové seznamce. Dvojice spolu na podzim začala bydlet. Problém nastal, když vyšlo najevo, že muž má několik exekucí a k práci má poměrně laxní přístup. Před soudem pak řekl, že si incident nevybavuje a že ho celá záležitost velice mrzí. Expartnerce se též se slzami v očích omluvil přímo v jednací síni.