V ulici Jeronýmova, naproti Komerční bance, chce město placeným stáním zajistit místa pro návštěvníky nedalekého plaveckého bazénu. Ti si prý stěžují, že se v blízkosti nedá často zaparkovat. Zaplacené parkovné jim poté bude odečteno z ceny vstupu do bazénu.

Malé parkoviště přímo u bazénu má rezervována místa pro provozovatele, jímž je Sokolovská bytová, a zbytek plochy pronajalo město Parkhotelu. Ten chce místa pro autobusy klientů. Takto velký hotel je ve městě jediný a doposud nedisponoval parkovací plochou, což mu působilo značné nepříjemnosti. Autobusy byly nuceny parkovat na hlavní silnici, kde byly často terčem stížností a následného řešení policií.

Další parkovací automat přibude v ulici J. K. Tyla. „Parkoviště u rodinných domů a domu Ohře s lékárnou a dalšími zdravotnickými službami je často od rána obsazené studenty nedaleké střední školy. Tomu chceme zavedením placeného parkování zabránit," sdělil místostarosta Sokolova Karel Jakobec.
Placená stání se městu dlouhodobě osvědčila i přímo v centru. Vzniklo parkoviště před městským domem kultury, přímo na náměstí.

„Ohlasy na toto nové parkoviště jsou z velké části pozitivní. Je to ideální pro toho, kdo si potřebuje jen vyběhnout například do infocentra nebo obchůdků na náměstí," řekl starosta Sokolova Jan Picka.

„Parkoviště u bazénu bylo stejně stále plné, takže nové, placené mi nevadí. Navíc mi částku vrátí na vstupném. V centru placené vítám, konečně mám kde parkovat. Pět korun myslím nikoho nezruinuje," říká jeden ze sokolovských řidičů, parkující před obchodním domem Ural.