„Na radě jsme diskutovali o tom, zda povolíme jako vodítko pro psy i elektronický obojek. Shodli jsme se na tom, že ne. Pes musí být na klasickém vodítku," řekl starosta Sokolova Jan Picka.

Vedení města tak, podle svých slov, činí především kvůli bezpečnosti občanů. „Představa, že se nějaké bojové plemeno řítí na malé děti a v tom momentě zrovna přestane obojek fungovat pro poruchu či nedostatečný signál nebo slabé baterie, není dobrá. Není to dobré ani kvůli úklidu exkrementů. Pokud je pes například 50 metrů ode mě někde za stromem, těžko uvidím, co dělá," dodal Picka.

Majitelům psů v Sokolově vyhláška označí i další nové lokality, kde své psy nemusí mít na vodítku. Doposud byly čtyři, nově jich je devět. Jde o dílčí úseky u Areálu zdraví a sportu, v lesoparku Bohemia, lesní porost pod kopcem Hard, lesík nad areálem Baníku, okolí bývalého hnědouhelného lomu Gsteinigt, bývalý Jižní lom, louka za panelovými domy v ulici Jelínkova, lesík mezi rychlostní silnicí R6 a sídlištěm Michal a také louka na sídlišti Vítězná směrem k zimnímu stadionu. Nadále platí i povinné čipování nebo tetování psů.