Nicméně se stále najdou nezodpovědní lidé, kterým je příroda lhostejná. Tímto případem jsou i garáže v Jabloňové ulici, které jsou opět pod dohledem. Lokalita skupinových garáží v Jabloňové ulici působila dlouhodobě problém, do rozpadajících se bloků garáží se stahovali bezdomovci a především se tam nekontrolovatelně hromadil odpad.

„Město v uplynulých letech mnohé garáže získalo od majitelů po skončení nájmu pozemků zpět, a pokud se podařilo takto získat celý blok, tento blok demolovalo. Přesto několik garáží stále zůstává, protože jejich majitelé koupili kdysi i pozemek pod nimi,“ uvedl mluvčí Magistrátu města Karlova Vary Jan Kopál.

Po zdemolování garážových bloků se celé území vyčistilo a nějakou dobu zde byl poměrně klid. „V říjnu ale město zjistilo, že někteří původci odpadu ať už komunálního, nebo stavebního opět začali považovat místo za skládku. Pracovníci veřejně prospěšných prací za pomoci nakladače zapůjčeného od městské Správy lázeňských parků vyčistili lokalitu od 100 tun odpadu, který se tam nahromadil během léta,“ dodal Kopál.

Lokalitu pravidelně sleduje například městská policie, a pokud někoho přistihne při vyhazování odpadu, dotyčnému hrozí nemalá pokuta. S identifikováním v uklizené lokalitě pomohou i fotopasti, které poznají jak lidi, tak třeba vozidla. Kdo by se snad ještě chtěl pokusit zakládat černou skládku, může čekat odpovídající pokutu!

Ze slavnostního vyhlášení ankety Senior roku v Karlovarském kraji.
Kraj ocenil aktivní seniory