První turnaj se uskutečnil na Střední pedagogické škole, gymnáziu a VOŠ v Karlových Varech, kde se spolu utkalo celkem sedm týmů ze tří škol.

Soutěžící se nemohli dočkat začátku turnaje a ani nováčkům nechybělo nadšení. Ve skupině A i ve skupině B byly síly vyrovnané. Jediný tým ze základní školy se nechtěl nechat zastrašit. Dva zkušené týmy z chodovského gymplu sebejistě zapisovaly symboly do archu a nikdo se nechtěl vzdát. Nakonec vypadly tři týmy ze Střední zdravotnické školy – Součci, PK MAS a Piškoti. Na turnaji zůstal pouze poslední tým ze zdravotnické školy – Cecíky.

Ilustrační foto
Češi objevují náš region

I v play-off bylo skóre poměrně vyrovnané, jen Bečovská pětka ze základní školy v Bečově začínala ve hře s o několik let staršími hráči pokulhávat. Zatímco v prvním kole si týmy povídaly, smály se a vtipkovaly, na konci turnaje již nikdo ani nemukl. Jednou za čas se z učebny ozvalo “Do háje.“ nebo “Já už s tebou nehraju!“, ale jinak se všichni plně soustředili na hru.

Hru o první místo si po dlouhém a napínavém zápase zahráli studenti chodovského gymnázia – Týpci a Lampičky. O třetí místo hrály Cecíky a Bečovská pětka. Zápas skončil remízou a až v duelu kapitánů se rozhodlo, že se na třetí (bohužel nepostupové) příčce umístí Cecíky ze Střední zdravotnické školy. První místo obhájilo Gymnázium Chodov. Pohár pro vítěze si odnesli Týpci, kterým minulý rok utekl postup do finále o pár bodů.

Pořadí:
1. místo: Týpci (Gymnázium a střední odborná škola Chodov) ve složení: Stanislav Srba, Radek Hegenbart, Jaromír Péc, Jakub Nosál, Vilém Schlapák
2. místo: Lampičky (Gymnázium a střední odborná škola Chodov) ve složení: Marek Dubovský, Aneta Skopalová, Veronika Hegenbartová, Thu Ha Mai, Vojtěch Hábl
3. místo: Cecíky (Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary) – Karolína Frýblová, Eliška Vrbová, Valérie Nápravníková, Veronika Wagnerová, Adéla Eliášová.

Miroslav Hanus, Josef Šíp