Jak pomoci dobré věci a potřebným lidem? Možností je řada. Jednou z nich byl o víkendu čtvrtý ročník Kabelkového veletrhu v Karlových Varech a v Ostrově se uskutečnil, rovněž počtvrté, Běh s čelovkou.

Díky oběma akcím se vybraly desetitisíce korun na charitativní účely a do karlovarského Becherplatzu přišly během dvou víkendových dní davy lidí.

Kabelkový veletrh se z původního bazárku výrazně rozrostl. Kromě kabelek byly letos k mání i oděvy, obuv, vinylové desky nebo bižutérie a řada dalších roztodivností. Třeba závoje pro orientální tanečnice, oblečky pro psy nebo lázeňské pohárky. Letos pomohl rovněž med od včel Karla Hermana z Teplé.

Ředitel sokolovské nemocnice ing. Jaroslav Kratochvíl
Nemocnici musí pacienti důvěřovat

„Stejně jako přibývá věcí v dobročinném bazaru, tak roste počet lidí, kteří si přicházejí něco vybrat. Výtěžek jde na nákup pomůcek pro zdravotně postižené klienty Denního centra Mateřídouška v Chodově. Konkrétně na transportní kočárek,“ uvedla Helena Tomanová, jedna z organizátorek akce.

V uplynulých třech letech vydělal Kabelkový veletrh kolem 120 000 korun pro dětské oddělení v karlovarské nemocnici a zhruba 80 000 korun pro chodovskou Mateřídoušku.

V Ostrově se pomáhalo trochu jinak, tady bylo žádoucí mít trochu fyzičku. Přestože sobotní podvečer byl mrazivý, na start čtvrtého ročníku Běhu s čelovkou se postavilo na šest stovek nadšenců od mladých až po ty s více křížky na krku. Běh s čelovkou pomáhá lidem postiženým roztroušenou sklerózou a takříkajíc za něj může Michaela Valentová. „Letošní ročník byl určen pro tři dívky Marcelu, Terezu a Míšu, které onemocněly právě roztroušenou sklerózou,“ uvedla Valentová.

Na trať Běhu s čelovkou se startovalo z Mírového náměstí. Předcházela mu důkladná rozcvička všech účastníků. Kdo si netroufl na běh, mohl čtyři a půl kilometru projít. Tečku za akcí udělal počelovkový večírek a dražba předmětů věnovaných známými sportovci.

Obyvatelé bazén chtějí, ale nájemci zájem nemají.
Co bude s bazénem, který nikdo nechce?