Míra Krušný krušnohorské medvědy objevil a chtěl nechat zapsat do učebnic zoologie. Bohužel to profesoři z oboru odmítli, protože se jim nikdy nepodařilo medvědy spatřit. Ti se totiž zjevují jenom na podzim při uspávání a na jaře při probouzení.
„Krušnohorští medvědi jsou podle posledních informací tentokrát až na hřebeni u Abertam. Půjdeme je tam uspat, aby přežili očekávanou dlouhou a mrazivou zimu se spoustou sněhu. Přineseme jim zásoby řízků a medu, aby přežili. Věřím, že se nám podaří je objevit, a opětovně prokážeme, jak se profesoři zoologie mýlili,“ uvedl za pořadatele akce Rudolf Voleman.
Za medvědy se vyjíždí v sobotu 20. října vlakem v 9.49 hodin z karlovarského horního nádraží směr Pernink. Je možné se ale přidat kdekoliv cestou.

„Z Perninku půjdeme asi šest kilometrů k Červené jámě, přičemž cestou děti s rodiči složí nebo si zopakují básničky a ukolébavky, díky kterým medvědy uspíme. Obdarujeme je také řízky a medem, které si děti vezmou s sebou,“ řekl Voleman. A medvědi na oplátku připraví poklad. U Červené jámy je lesní občerstvení ve srubu, kde na účastníky akce bude čekat občerstvením.

Uspávání krušnohorských medvědů se podle pořadatelů z Fanklubu Míry Krušného koná na vlastní nebezpečí účastníků. „Zbraně jsou přísně zapovězeny. Hudební nástroje jsou pro změnu velmi vítány. Řízky a med je povinná výbava,“ poznamenal Voleman.

Skupina Yellowjackets
Hvězdní Yellowjackets v divadle