„Nedívám se, co bylo. Chci, aby aréna sloužila lidem, nabídla pestrý program a její ekonomika se pohybovala tak, jak si s vedením města nastavíme. Dnes vím, kolik provoz arény ročně stojí, a mým úkolem je udělat vše pro to, aby se tato částka nenavyšovala, ale pokud možno snižovala,“ říká Roman Rokůsek.

Jeho záměrem je nabídnout zajímavé kulturní i sportovní akce, které ale nesmí skončit ve ztrátě. Proto se na některé menší akce začala využívat hala míčových sportů, která má kapacitu zhruba tisíc pět set lidí a její přestavba není tak komplikovaná jako v případě hlavní haly.

„Každému, kdo těmto věcem aspoň trochu rozumí, je jasné, že provoz komplexu musí být dotován. To platí nejen v České republice, ale téměř všude na světě. Jiným hlediskem je už ale výše dotace a samozřejmě program, který má lidi bavit a přimět je do KV Arény vyrazit,“ pokračuje jednatel.

Galerie umění Karlovy Vary.
Galerie umění a svátky

Ten totiž připomíná, že karlovarské multifunkční centrum není zdaleka pouze o hokeji, jak ho část veřejnosti vnímá. Dnes je tady špičkový volejbal, basketbal, florbal, moderní gymnastika a další věci. „Každý den sem chodí stovky dětí na odpolední tréninky a během dopoledne například učíme v tréninkové hale bruslit děti z mateřských a základních škol z celého regionu. Toto ale veřejnost většinou vůbec netuší,“ vypočítává Rokůsek s tím, že podobně je na tom i bazénové centrum, kam chodí školáci na plavání.

Z výše uvedeného vyplývá, že jsou pevně dány termíny hokejových extraligových utkání v hlavní hale nebo zápasy VK Karlovarsko ve volejbale. Poté je zde mnoho tréninků a do volných míst se vedení KV Arény snaží připravit program, který má zaujmout nejen Karlovaráky, ale lidi z celého regionu. „Na příští rok můžeme slíbit charitativní utkání hokejového mužstva Martina Dejdara, dvě přípravná utkání české hokejové reprezentace, která se sem vrátí po dlouhých letech, vystoupení tanečníků Lord of The Dance, koncert Paľo Habery a na podzim kapely Lucie. Dále je to vrcholná akce v karate, basketbalu, moderní gymnastice a mnoho dalšího,“ prozrazuje jednatel s tím, že opakovány budou úspěšné akce z letoška, jako byl Halloween, Mikuláš a třeba Den dětí.

Na závěr Roman Rokůsek dodal, že se podařilo navázat spolupráci mezi sportovními oddíly, které KV Arénu využívají. „A právě na těchto věcech musíme dále stavět. Na ochotě být aktivní, na ochotě pomoci celé multifunkční centrum pozvednout, propagovat a přilákat do něj lidi, kteří se chtějí bavit, něco hezkého prožít a kteří se sem budou chtít vrátit,“ uzavřel Rokůsek.

Slavnostního představení knihy se zúčastnili Frank Ebert předseda spolku Oberfrankem Offensive, Oliver Esseenberg, majitel vydavatelství Selekt, a spoluautor knihy Jaroslav Dolina (zleva).
Jaké je to u nás a za plotem?