Svou tradici má razítko již od roku 1994.

„Autorkou letošního návrhu je Iveta Holešová. Pro letošní 24. ročník Ježíškovy pošty je na razítku vyobrazen adventní věnec s textem Boží Dar. Razítkování bude probíhat v období od 1. do 23. prosince,“ uvedla Alena Formáčková z božídarského infocentra.

Pohledy, dopisy a přání pro své blízké je možné na Boží Dar zasílat poštou. A to na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 362 62, nebo osobně vložit do speciální Ježíškovy schránky.

„Všechny zásilky určené k orazítkování musejí být opatřené cílovou adresou a známkou odpovídající skutečnému poštovnému do místa určení. V prosinci se všechny ofrankované pohledy a dopisy orazítkují příležitostným vánočním razítkem a odesílají se zpět na uvedené adresy,“ poznamenala Formáčková.

Kostel svatého Jakuba Většího a zvon jáchymovského zvonaře.
Dílo jáchymovského zvonaře je chloubou kostela sv. Jakuba



V loňském roce bylo na božídarské Ježíškové poště orazítkováno a odesláno 381 kilogramů pošty, to je zhruba 84 204 kusů. Z toho bylo 15 procent dopisů a 85 procent pohlednic.

K pátečnímu zahájení provozu Ježíškovy pošty je už připraveno k orazítkování 23,150 kilogramů vánoční pošty, kterou zanechali v Ježíškově schránce na Božím Daru návštěvníci od počátku letošního roku.

Dopisy a pohlednice jsou adresovány nejen do České republiky, ale i do celého světa, např. Čína, Japonsko, Austrálie, Nový Zéland, Německo, Slovensko, Kanada a USA.

Ilustrační foto.
Mateřské školy z Karlovarska uspěly v soutěži Lesní svět