V areálu totiž zůstává řada překážek. Nová smlouva má být podepsána do konce roku 2018. Doposud ho mělo sdružení OneSa pronajatý jen v době závodu. Po závodě však zůstávají na místě překážky, které mohou být nebezpečné.

„Areál Jižního lomu v Sokolově budou nově muset udržovat pořadatelé závodu Bahňák po celý rok. Dějiště extrémního závodu včetně výkopů a pevně zabudovaných překážek je veřejnosti celoročně volně přístupné. Novou podmínkou se tak město Sokolov chce vyhnout zodpovědnosti za případná zranění, která by si v lokalitě mohli návštěvníci způsobit," řekl starosta Sokolova Jan Picka. Některé překážky zmizí, jiné budou zabezpečeny.

„Původně město chtělo, aby překážky z Jižního lomu po závodě zcela zmizely. To by bylo pro pořadatele likvidační. Velké překážky, betonové skruže, panely a výkopy by bylo velmi pracné odstranit či odvézt.

„Podařilo se nám s městem dohodnout na určitém kompromisu. Areál bude v režimu jakéhosi sportoviště s provozním řádem, výkopy a další místa budou ohrazeny páskou. Je to pro nás samozřejmě komplikace, předpokládáme, že pásku budou vandalové strhávat a tak dále. Město ale o závod stojí a jinak nás velmi podporuje," řekl pořadatel Jan Fedorko. V minulosti byl Jižní lom zanedbaným územím, kde se scházeli bezdomovci a drogově závislí.