Chcete jet na letní dovolenou a nevíte, kam s vaším domácím mazlíčkem? V Kamenici mají jasno. Starají se tam o psy a kočky v hotelu a školce pro zvířata. Novinka se těší širokému zájmu veřejnosti.

„Zájemcům samozřejmě pohlídáme i ostatní zvířata, jako například králíky, morčata nebo želvy," sdělila majitelka Merlinu Věra Třešňáková, která areál pojmenovala po svém psím miláčkovi Merlinovi. A to zcela oprávněně. Se psy je tu totiž zacházeno doslova jako v pohádce.

Majitelka, která o zvířata i sama pečuje, klade důraz zejména na osobní přístup ke každému zvířeti. „Klienti se mi vracejí a s důvěrou mi svého pejska svěřují i opakovaně. Jsou rádi, když je ještě něco přiučím i z agility dovedností," doplnila Třešňáková, jež nešetří na své psí svěřence chválou. „Doposud jsem se zde nesetkala s agresivním psem, i ve smečce se pejsci snesou a hrají si. Výhodou je také to, že u nás nespí v kotcích, ale přímo v domě," podotýká.

Na rozlehlé zahradě mají psi navíc k dispozici hřiště, skluzavku, míče, překážky i stylový bazén se skluzavkou. Zvířata jsou zde neustále pod dohledem.
Jak sama říká, právě o letních prázdninách je o hlídání zvířat největší zájem. „Je čas dovolených, a tak našich služeb využívají lidé z celého Karlovarska," uvedla Třešňáková.
„Mám doma jorkšíra. Věřím, že v psím hotelu by se o něj určitě velmi dobře postarali, nicméně asi bych ho tam nedala. Bylo by mu tam smutno. Naše rodina si většinou přizpůsobuje program tak, aby se v něm dalo počítat i se psem. Případně ho občas hlídají příbuzní. Určitě ale nevylučuji, že se do psího hotelu zajedu v budoucnu podívat, jako nápad se mi to velmi líbí," sdělila k věci Claudie Růtová z Kraslic.

Škola a hotýlek pro psy Merlin má i své facebookové stránky, které majitelka pravidelně aktualizuje. Kromě fotek z výletů si zájemci mohou prohlédnout také zajímavá videa z výcviku či koupání psů. „Cenově jde o službu, kterou si může dovolit prakticky každý zájemce," dodala Třešňáková.

Autor: Kristián Šujan